Na čtyřech travnatých hřištích se zde 24. a 25. června utkalo v šesti kategoriích více než 40 družstev chlapců a děvčat z Německa, Rakouska a České republiky. Nutno podotknout, že házenkářky Slavoje, jako jediné zástupkyně z ČR, reprezentovaly více než úspěšně.

Mini žačky, které hrály ve své věkové kategorii i proti chlapeckým mužstvům, prošly základní skupinou bez jediné porážky a s přehledem se kvalifikovaly do finále Mini žactva. Ve finále narazily na chlapecké mužstvo Union Tigers Korneuburg a přestože byla naše děvčata v mírné nevýhodě, skončilo dramatické finále v základní hrací době nerozhodným výsledkem 2:2 a o vítězi musely rozhodnout sedmimetrové hody. Zde bohužel sehrála rozhodující roli nervozita, která na české hráčky dolehla a sedmičky nakonec skončily vítězně pro chlapce z rakouského Korneuburgu. Tachovské minky tedy skončily na skvělém druhém místě.

Mladší žačky se ve své skupině utkaly s mužstvy ESV Freilassing, TuS Pfarrkirchen a rakouským SVO Innsbruck. Rovněž mladší žačky neztratily ve skupině ani bod a s přehledem postoupily do nedělního finále, které se kvůli nepřízni počasí již odehrávalo ve sportovní hale waldkraiburgského gymnázia.

Zde se utkaly s vítězem druhé skupiny, mužstvem TV Altötting. I toto finále bylo velmi dramatické a o vítězství Slavoje Tachov rozhodla až sedmička, nařízená za faul na naši hráčku a proměněná minutu před koncem zápasu. Německé hráčky si ve zbývajícím čase vytvořily drtivý tlak, který však již nedokázaly přetavit ve vyrovnávací gól. Po závěrečném hvizdu tak mohl plně propuknout výbuch radosti tachovských hráček, které své soupeřky porazily poměrem 5:4 a staly se tak vítězkami 18. ročníku mládežnického turnaje ve Waldkraiburgu ve své kategorii.

Aleš Dokoupil