Od pátku do neděle se v hlavním městě České republiky uskutečnil třetí ročník Prague Floorbal Cupu, mládežnického turnaje mezinárodního charakteru v Praze. A to hned v několika věkových kategorií. Největší zastoupení měla ale pochopitelně země ze samotného srdce Evropy.

Na ostře sledovaném a dobře zorganizovaném turnaji nechyběly ani čtyři celky florbalového Tachova. Západočeši do Prahy vyslali čtyři mladé chlapecké týmy – ročníky 2006, 2007, 2009 a 2010. Nejlepšího umístění z tachovských družstev dosáhl ročník 2009 vedený trenérem Vladislavem Kloudou. Jeho hráčům (a hráčce) se po konci víkendovém maratonu leskly na krku medaile s bronzovou příchutí.

„Turnaje PFC jsme se zúčastnili již podruhé. Turnaj je výborně organizovaný a nabízí porovnání s top kluby. Tyto velké turnaje se vždy snažíme spojit i s neflorbalovým programem. Během volného pátku si děti užily laser game či Síň slávy českého hokeje. Na programu byl i Jump park,“ prozradil Deníku Vladislav Klouda, jehož svěřenci prošli základní skupinou bez ztráty bodu.

„Souboje vypukly od sobotního rána. Čekali jsme těžké zápasy, což se také nakonec potvrdilo. První duel proti Paskovu byl dlouho vyrovnaný, ale nám se nakonec podařilo vstoupit do turnaje úspěšně. Druhý zápas proti Vítkovicím byl plný osobních soubojů. Na tuto věkovou kategorii byl až neobvykle tvrdý. Na hřišti se bojovalo o každý metr. Postupový klíč byl nekompromisní a o nejvyšší příčky mohli hrát jen vítězové skupin. Díky výsledkům našich soupeřů bylo jasné již před posledním utkáním, že postup nám již uniknout nemůže. Tuto informaci však hráči nedostali. Do zápasu se Spartou se tedy vstoupilo naplno. Za stavu 2:0 jsme bohužel začali hrát lehkomyslně, což se okamžitě projevilo na výsledku a Sparta otočila na 2:5. Do druhé půlky se nastupovalo za stavu 3:5. V tuto chvíli však hráči ukázali obrovské odhodlání a druhý poločas byl v naší režii. Výsledkem bylo naše vítězství 6:5. Prvním soupeřem ve finálové skupině byli pražští Black Angels. Zde se zrodila první prohra. Z pozice trenéra však musím říct, že jsem dlouho neviděl kvalitnější utkání. Zápas se musel líbit i nejnáročnějším divákům. Dalším soupeřem byl tým Wizards Praha. Zápas v rychlém sledu, kde se projevila únava z předchozího utkání. Nutno říci, že nás soupeř v tomto duelu jasně přehrával a výsledkem byla vysoká prohra 0:9. Následoval zápas, ve kterém se rozhodovalo o třetím místě. Soupeřem v něm nám byla Sparta Praha Yellow. Kvalitní zápas plný krásných akcí, pro nás se šťastným koncem,“ komentoval jednotlivé zápasy trenér ročníku 2009.

„Celkově turnaj musím hodnotit rozhodně pozitivně. Krom jednoho zápasu byla předváděná hra na vysoké úrovni. Hráči si do utkání přenášeli věci, na kterých pracujeme na trénincích. Každý ze sebe vydával jen to nejlepší, za což všem patří velké poděkování. Turnaj nám ukázal, že jdeme správným směrem, ale také rezervy, na kterých budeme v budoucnu pracovat. V neposlední řadě musím také poděkovat za podporu rodičům. Ať těm, kteří s námi na turnaj jeli a vytvářeli při zápasech úžasnou atmosféru, tak i ostatním, kteří nás podporovali prostřednictvím zpráv,“ dodal na závěr spokojený Vladislav Klouda.

Ředitel tachovské polikliniky Petr Tuháček představil v doprovodu místostarostů Josefa Horáčka a Zdeňka Hnáta nové zázemí pro zaměstnance.
Poliklinika chystá další investice