Jak Deník informoval za házenkářský klub Luděk Eidelpes, soutěž měla celkem čtyři kola, ve kterých se hodnotily čtyři kategorie. „Tou první je osobní obrana při hře, dále pak tzv. shotout neboli trháky, základní hra a aktivita,“ uvedl.

Každá z uvedených kategorií má svá pravidla a kritéria. „Osobní obrana je hra, kde každá hráčka brání osobně hráčku, tedy není dovoleno hrát zónovou obranu. Tu jen v případě vyloučení hráčky a oslabení družstva. Trháky je způsob hry, kde brankářka přihrává běžící hráčce do pole, kde po zpracování přihrávky hráčka střílí na branku,“ popsal dále.

Základní hra, to je hra v trvání 20 minut. A posledním kritériem je aktivita, kde se hodnotí aktivní střelkyně. Tedy každá hráčka, která dala branku. „V každém kole se hodnotí pořadí a na konci sezony se hodnotí celkové pořadí ze všech kol. Tachovské družstvo bylo v celkovém počtu bodů z jednotlivých kol na stejném místě jako DHC Plzeň, avšak o konečném umístění rozhodly vzájemné zápasy, kde Tachov jednou remizoval, jednou prohrál a dvakrát vyhrál,“ dodal Eidelpes.
Slavoj Tachov tedy skončil na prvním místě před DHC Plzeň a třetí byl Sokol Eutit Lázně Kynžvart.

Ilustrační foto
Kladrubský Liška je stálev čele celostátní ligy