Ve středu 3. února se ve Stříbře konal slavnostní večer spojený s vyhlášením nejúspěšnějších sportovců, trenérů a kolektivů okresu Tachov za rok 2015. Tato akce, kterou v tomto formátu pořádáme od roku 2009, je odměnou pro všechny, kteří ve svém sportu dosáhli v uplynulém roce výborných výsledků. Nedílnou součástí vyhlášení je kulturní program a po ukončení je závěrečné setkání pořadatelů, partnerů a ostatních hostů, na kterém se podává občerstvení.

Vstup na tuto akci je pouze pro zvané. Vzhledem ke slavnostnímu rázu večera jako pořadatelé oprávněně očekáváme, že chování účastníků se tomuto slavnostnímu programu přizpůsobí. Jednak proto, že jsou zde hosty a jednak ze slušnosti k dalším aktérům. Ať už k ostatním oceněným nebo k účinkujícím v kulturním programu.

To, co se dělo tentokrát v kulturním domě ve Stříbře, nás velmi nemile překvapilo. Ze zadní části sálu se ozýval hluk, hlasitý hovor, smích, „rabování" rautových stolů, připravených v předsálí pro hosty po UKONČENÍ celého programu, hromadný odchod při závěrečném vystoupení zpěváka Leška Semelky.

Chápali bychom, že pro některé mladší děti mohla být akce dlouhá, i když trvala jen cca 80 minut. Přestože moderátor opakovaně vyzýval ke klidu, nic se nezměnilo. Dospělí v roli doprovodu nijak nezasáhli. Co hůř, rušivými elementy byli právě mnozí z nich. Naprostá neúcta k ostatním, kteří si také chtěli vychutnat svou „chvilku slávy" na pódiu. Konkrétně se takto „předvedl" kolektiv SDH z Plané. Musíme podotknout, že zdaleka nebyli jediní, kterým nedošlo na jaké akci se právě nacházejí. Radek Šilhan, který celým večerem prováděl, to při odjezdu komentoval slovy: „Oni si tu z toho zkrátka udělali hasičskou zábavu".

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem, kteří dokázali, že chovat fair-play se umí nejen na sportovních kolbištích, ale i ve chvílích slavnostních.

Za pořadatele
Karel Lukeš, předseda
Miloslav Kohút, tajemník
Sportovního sdružení Tachovska