Je mu osm let, chodí do druhé třídy a jeho největší sbírkou nejsou autíčka či figurky pohádkových postav, nýbrž medaile a poháry. Je jich požehnaně, pohárů 24, velký věnec a 14 medailí z různých míst celé republiky. Dominik Kučeřík je velkou nadějí motokrosového sportu.

„Zatím jezdí rok, vlastní KT 50 a trénuje dvakrát týdně, k tomu má ještě atletiku a horolezectví na stěně. Počítač nebo televize ho nebaví, ani na to v podstatě nemá vůbec čas. Teď byl týden v Itálii na soustředění, kde trénoval pod dohledem Martina Michka, držitelem několika titulů ČR i vícemistrem světa MX3 a prý věří, že z Dominika bude brzy mistr republiky," uvedl otec malého jezdce Vladimír Kučeřík.

Doma v garáži už stojí velká prosklená stěna plná titulů, pohárů, medailí, krásná vizitka, kterou pro syna připravili táta s dědou.

„Chceme, aby to měl pěkně pohromadě. Trenér Tomáš Válků říká, že je moc nadějný, a že je na něm vidět od počátků velké zlepšení a také chuť k tomuto sportu. Už vloni vyhrál dva krajské přebory. Jestli bude letos opět úspěšný, zvážím, zda mu nepořídím větší kubaturu, chtěl by už 65. Letos jezdí za MX Pernarec," dodal pyšný otec.

Dominik je skromný a slávu si zatím moc nepřipouští. „Ve třídě tomu nikdo moc nerozumí, tak se o tom moc nebavíme. Známky mám dobré, na vysvědčení jsem měl samé jedničky. Hodně sportuji, táta se mnou jezdí také na tréninky. Ježdění, to je to jediné, co mě opravdu baví," řekl osmiletý chlapec. Na otázku, které jídlo má nejraději, rozzářeně odpověděl. „Nejlepší jsou sladké buchtičky se šodó," řekl s úsměvem a už zase utíkal ven do terénu.

„Moc prostě neposedí, je to hodně živé dítě. Tak doufám, že mu naši Stříbrští budou držet palce, tento víkend jede závod v Netolicích," poznamenal Kučeřík.

Martina Sihelská