Podle očekávání se v čele startovního pole pohybovali běžci, kteří se v poslední době pravidelně umisťují na předních příčkách běžeckých závodů na Tachovsku.

Celkovým vítězem sobotního závodu se stal Lukáš Kopča z Baníku Stříbro, který vyhrál před Jindřichem Kočárkem z Mariánských Lázní. Kočárek se zároveň stal vítězem kategorie od 40 do 49 let.

Kategorii padesátiletých ovládl Ivan David, který o dvě minuty porazila Jana Flakse a v celkovém pořadí seriálu se tak dosavadnímu lídrovi přiblížil na 5,2 bodu. Vítěz závodu Kopča je podle koeficientů propočtu jednotlivých výsledků na šestém místě celoročního seriálu.
Mezi muži od 60 do 69 let vyhrál Štefan Labanc a nad 70 let byl první Václav Šůcha před nejstarším účastníkem běhu, letos sedmasedmdesátiletým Vladimírem Tolarem.

Mezi ženami byla nejrychlejší Karolína Hrubá před Soňou Müllerovou a Šárkou Vančurovou. Ta zároveň ovládla kategorii od 40 do 49 let a mezi ženami nad 50 let byla nejrychlejší Jana Hrubá.

Seriál KERMI Běžec Tachovska pokračuje třetím závodem už tuto neděli 26. března, a to Memoriálem Josefa Machta. Osmnáctý ročník tohoto závodu začíná v 11 hodin pod Vysokou v Tachově, start hlavního závodu je ve 12:05 hodin.