Závodnice Pětibojařského sportovního centra v Plzni Tachovanka Soňa Müllerová měla v první polovině tohoto měsíce nabitý program. Od 3. prosince byla s juniorskou reprezentací na soustředění v německém Postdamu u Berlína a po něm se zúčastnila mezinárodních halových závodů v Polsku, kde skončila na skvělém šestém místě.

„Soustředění v Německu bylo zaměřeno na technické disciplíny, šerm a střelbu,“ řekla Deníku Tachovanka Soňa Mullerová, která v jeho rámci absolvovala několik šermířských turnajů v Berlíně společně s německými kolegy pětibojaři, ale i se šermíři specialisty. „Byla to velmi kvalitní příprava,“ pochvalovala si Müllerová.

Na soustředění navazovaly Mezinárodní halové závody v Polském Dzronkowu, které tak ukončily pětibojařkou sezónu. „Závody jsme ´šli´ v rámci tréninku a našim úkolem bylo ´otestovat´ si, jak jsme na tom v průběhu zimní přípravy. Důraz byl kladen na střelbu a šerm. Jízda na koni se nakonec nešla, protože se vyskytl nějaký problém,“ pravila Tachovanka, která tak spolu s dalšími závodníky a závodnicemi absolvovali jen čtyřboj. Ten ovládly Polky, které skončily na prvních třech místech. A jak se vedlo Soně Müllerové v reprezentačním dresu? „Konečně se povedlo nastřílet, takže jsem hodně spokojená za 171 bod,“ neskrývala radost sympatická závodnice. V šermu zaznamenala členka Pětibojařského sportovního centra v Plzni 14 výher a 15 proher. „Šla jsem to půl na půl, takže jsem se šermem také spokojená, stejně jako s plaváním a tentokrát i s během."

V bazénu zaznamenala na 200m VZ čas 2:21,0 a v hale se běželo na 180m okruhu. Čas 11:48,0 ji vynesl výborné šesté místo v konkurenci 31 závodníků ze čtyř zemí (Polsko, Litva, Německo a Česká republika). „Z Česka nás tam bylo osm. Z nich jsem celkově skončila na druhém místě za Terezou Bayerovou a třetí Barborou Kodedovou,“ řekla závěrem Müllerová.