Výborné výsledky Marcela Šmejkala a sestro vražedný souboj Orságových, tak takto by šlo charakterizovat úvodní závody tachovského oddílu plavání, které se konaly o minulém víkendu v Domažlicích. Velké ceny Chodska na 100 m volný způsob se zúčastnili také plavci Slavoje Tachov, která také byla jejich prvním závodem po bezmála měsíční přípravě.

V chodské metropoli plavali Jana a Petra Orságovi, Marcel Šmejkal, Petr Hutta, Viktor Kožnar, Michal Smola a za starší tam byli Petr Vystropov a Bohuslav Moravec. Na poměrně kvalitně obsazených závodech plavala, kromě domácích Domažlic, většina celků z Plzeňského kraje. Za Karlovarský kraj tam byli zástupci z Baníku Sokolov a z Chebu. Ve starších kategoriích se objevilo i několik plavců ze Strakonic, Jihlavy nebo z USK Praha. Největšího úspěchu tak dosáhl, s pěti druhými a dvěma třetími místy, Marcel Šmejkal, který tam plaval v nejmladší kategorii ročníků 1997. Těšit ho může i fakt, že ve své premiéře na sto metrů motýlka obstál a skončil na druhém místě s malým odstupem za vítězem.

Překvapivě se dařilo i Bohuslavu Moravcovi, jenž skončil třetí na 200 metrů volný způsob. A nakonec se Petře Orságové splnil další cíl svého snažení, když porazila svou, o tři roky starší, sestru Janu v závodě na 100 metrů prsa. Je jen škoda, že úspěch těchto závodů nebyl korunován účastí našich plavců ve finálové rozplavbě na stovce volný způsob. Tu v mužské kategorii vyhrál, v čase 0:55,0, Ondřej Smetana z Jihlavského plaveckého klubu a v ženách zvítězila Lucie Mikulová ze Slavie Plzeň s časem 1:03,4.

Již za dva týdny čeká mladé plavce z tachovského Slavoje Sokolovský kapřík, na který se již nyní usilovně připravují, a odkud, jak doufáme, přivezou další úspěchy podobně jako z Domažlic.