Organizátoři si objednali pěkné počasí, přihlášená družstva se na sportoviště dostavila včas, a tak úderem deváté hodiny mohl turnaj zahájit místostarosta Stříbra Karel Lukeš.

Úvod

Turnaje se zúčastnilo 16 družstev, která byla složena z hráčů různé výkonnosti od ryzích amatérů až po hráče první ligy. Týmy byly rozděleny do čtyř skupin po čtyřech. Do play off postoupila z každé skupiny první dvě družstva, která potom hrála o medailová umístění. Zbývající družstva hrála vyřazovací soutěž o konečné 9. až 16. místo.

Ze základních skupin postoupili do play off všichni favorité a již od čtvrtfinále byly k vidění zajímavé a dramatické zápasy. Do prvního semifinále postoupili bratři Klimentové, kteří se utkali s týmem M+M vedeným Karlem Oktábcem. Po vyrovnaném průběhu do finále postoupil tým M+M. Ve druhém semifinále oplatila IMPEMA porážku ze skupiny domácímu Stříbru, když vyhrála ve třech setech 2:1. V utkání o třetí místo vyhrál Klimentov nad Stříbrem 2:1, když domácím došly ve třetím setu v úmorném vedru síly.

Finále

Finále svdlo proti sobě týmy M+M a IMPEMA. Družstva předvedla početným divákům nejlepší nohejbal za celý den. Na útoku proti sobě stáli elitní smečaři a spoluhráči z druholigového Slavoje Tachov Karel Oktábec a Petr Luley. První set hladce vyhrál tým M+M 10:5, ale Luleyové ve druhém setu zabojovali a vyhráli 10:9. O vítězi turnaje tak musela rozhodnout třetí sada. V ní již IMPEMA vedla 9:7, ale Oktábec jedním blokem a následně prudkou smečí srovnal stav na 9:9. Petr Luley se pokusil poslední míč zkrátit, ale zahrál do autu, a tak výsledkem 2:1 (10:5, 9:10, 10:9) vyhrál tým M+M a získal putovní pohár.

Všichni účastníci si odvezli hodnotné ceny, které předával starosta Stříbra Bohuslav Červený.

V celkovém hodnocení Tachov OPEN 2013 se do čela dostal Karel Oktábec, který ze dvou turnajů získal plný počet 60 bodů. Průběžné výsledky jsou na internetových stránkách nohejbal Tachovska. Další turnaj započítávaný do Tachov OPEN 2013 se koná 27. července v Lesné.

Miroslav Klauber