Na Tachovsku se jel o víkendu jeden z nejvýznamnějších závodů Superior Bike Adventure, bodovací cyklistický závod dvojic. Na startu se postavily v Nové vsi u Přimdy elitní závodníci z Česka, Rakouska, Švýcarska, Německa, Slovenska, či Maďarska, ale také stovky rekreačních cyklistů.

Mezi účastníky se také objevili „odvážlivci" z Tachovska a dvoudenní závod absolvovaly se ctí.
V kategorii BA-MM skončili se ziskem 658 bodů na 55. místě se ziskem 658 bodů Sláva Štrobl a Štefan Jadlovský z Cyklo Tachov. Ve stejné kategorii byli na 63. místě Karel a Milan Gajdošovi (Bike team Tachov), kteří nasbírali 580 bodů.

V kategorii BA-MD+ byli na 31. místě se 460 body rozvadovští Vladimír Šístek a Magdaléna Šístková (Vyšší cíl). Bike Adventure se během své čtrnáctileté historie stala nejvýznamnější akcí svého druhu v celé Evropě a pravidelně bývá o účast na ní velký zájem. Superior Bike Adventure je bodovací cyklistický závod dvojic, kde si účastníci volí trasu sami podle turistické mapy tak, aby během určeného časového limitu zvládli posbírat co nejvíce bodů z jednotlivých kontrolních stanovišť rozmístěných v prostoru závodu. Jedná se o závod dvouetapový, první den se jede 6 hodin, druhá etapa pak trvá čtyři hodiny.

Na start do Nové Vsi přijela tisícovka závodníků a samotnou obec i krajinu Českého lesa „okupovali" o víkendu cyklisté nejen z celého Česka ale i z Evropy.