Sportovní hala v Tachově patřila v sobotu fotbalovým nadějím. Turnaj mini přípravek pořádal FK Tachov a jeho vítězem se stalo družstvo FK Planá.
Na palubovce se představilo pět týmů, které tvořili mladí fotbalisté ročník narození 2008 a mladší. O co nejlepší výsledky bojovaly celky FK Tachov A+B, TJ Baník Stříbro, FK Planá a Jiskra Domažlice. Na poslední chvíli se pro nemoc dětí odhlásil tým Slavoj Chodová Planá.

Hrálo se systémem každý s každým 2x10 minut. Nejlépe si vedly naděje FK Planá, které neokusily hořkost porážky a zaslouženě celý turnaj vyhrály. Na druhém místě skončilo družstvo TJ Baník Stříbro a třetí domácí FK Tachov A. Čtvrtou příčku obsadilo družstvo J. Domažlice a na pátém místě skončila domácí rezerva FK Tachov.

Nejlepším střelcem se stal se 7 brankami Pavel Opava z domácího FK Tachov. Nejlepším hráčem byl vyhlášen domažlický Aleš Váňa. Cenu pro nejlepšího brankáře si odnesl stříbrský Jakub Vykoupil. Poslední cenu si odnesl Vítek Voleha za nejmenšího střelce turnaje.

Pořadatelé turnaje v čele s Aurelem Ardeleanu udělali pro zdárný turnaj maximum a patří jim dík, stejně jako rozhodčímu Jaroslavu Majerčíkovi," poznamenal jeden z trenérů FK Tachov Miroslav Veleta. „Strašně rádi bychom chtěli poděkovat sponzorům, Elektrofirmě Ryba a Viterna, Autolaky Petr Joselevič, Cz počítače Martin Krýsl, Jiří Provazník, Roman Jirků s.r.o.,Chodovar, ing. Jiří Dufka, Autodoprava Josef Kořínek a Sport bar Ondřej Malý," vyzdvihl pomoc pořadatel.
„Myslím si, že turnaj proběhl v pořádku, jen mě mrzí, že se nepřihlásilo více klubů. Cílem bylo aby si děti zahrály, měly z toho radost a to se snad povedlo. Jsem rád, že se nikomu nic nestalo a vše proběhlo tak jak mělo," dodal Veleta.
Výsledky:
FK Tachov A – Domažlice 3:2;- Planá 0:3;- Stříbro 1:1;- Tachov B 4:2. J. Domažlice – Planá 1:2;- Stříbro 0:3;- Tachov B 3:2. FK Planá – Stříbro 0:0;- Tachov B 5:0. Stříbro – Tachov B 4:1.