Nasedněte do našeho stroje času a přeneste se do 13. dubna roku 2000. Je vám tedy přesně o dvacet let méně a právě se radují borští pingpongáři, kteří se na poslední chvíli zachránili v nejvyšší oblastní soutěži. Okresní tištěné periodikum o tom na tehdy ještě standardně pouze černobílé stránce přineslo článek a navíc referovalo i o úspěchu tachovského stolního tenisty Jaroslava Hrčky v podobě postupu do finále západočeského poháru jednotlivců:

Borští se zachránili!

Stolní tenisté Sokola TeVo si zajistili účast v nejvyšší oblastní soutěži pro příští sezonu

Bor – Stolní tenisté Sokola TeVo Bor se zachránili v oblastním přeboru I. Třídy. Sestupovou tajenku rozluštilo poslední kolo, které Borským nadmíru vyšlo. Oba zápasy vyhráli, a jelikož dalšímu uchazeči o sestup Sokolu Kdyně se nedařilo, je Bor jistým účastníkem nejvyšší soutěže v oblasti i pro příští ročník.

V prvním utkání dokázali Borští zvítězit nad B družstvem Slovanu K. Vary na jeho stolech 10:8. Základem úspěchu byly obě vyhrané čtyřhry. Další body přidali Noha a Dráždil po třech a Panský s Bočanem po bodu. Tento krok byl velice důležitý k tomu, aby se v posledním utkání mohli Borští soustředit na uvolněný výkon a zvítězit bez větších problémů.

Mladí plavci a plavkyně ze Základní školy Přimda na druhém závodě série Přimdský delfín 2020.
Poslední Delfín už do Přimdy nedoplaval

Úvod druhého utkání na půdě sestupujícího SK Toužim nebyl příliš příznivý. Naši hráči prohráli obě čtyřhry a na okamžik začala být obava o výsledek, Když však k jistotě Nohy a Dráždila přidal solidní výkon Panský, bylo o výsledku rozhodnuto. Na výhře 13:5 se bodově podíleli Noha, Dráždil a Panský po 3, Bočan 1 bod. Při dvou porážkách Sokola Kdyně v posledním dvoukole obsadili Borští deváté místo s náskokem čtyř bodů od sestupového místa.

Hrčka potvrdil své kvality

Stolní tenista se probojoval mezi západočeskou elitu

Bor – Tachovan Jaroslav Hrčka potvrdil své stolnětenisové kvality. Na nedávném semifinále Západočeského poháru mužů v Boru skončil mezi čtyřkou postupujících a na konci dubna bude v Plzni bojovat na finálovém turnaji.

Mezi devatenácti borci měl Hrčka, stejně jako jeho kolega Husník z CE Cheb a Heidler z Baníku Chodov ve finálové skupině shodně po jedné porážce. Úspěch Jaroslava Hrčky je o to větší, že den předtím startoval na turnaji veteránů v Tišnově, kde si vedl rovněž úspěšně.

Na semifinále Zpč. Poháru mužů nechyběli ani zástupci Boru. V nejlepším světle se představil Miroslav Panský, který se probojoval mezi devět nejlepších. Noha a Dráždil zůstali za svými možnostmi a pro mladého Poura jsou tyto zápasy další školou pro jeho sportovní růst.