Na Mistrovství České republiky v Jablonci nad Nisou se jim podařilo vybojovat druhé místo v družstvech, když za sebou nechaly stříbrské starší žákyně takové týmy jako SSK Vítkovice, Sokol Kolín, Slavia Praha a řadu dalších. Lepší byly jen dívky domácího LIAZu Jablonec.

„Z takového výsledku máme samozřejmě obrovskou radost, zvláště když si uvědomíme, jak náročné bylo na mistrovství republiky postoupit,“ uvedl ke stříbrným medailím trenér Alexandr Matulka. Baník nejprve vyhrál v krajském přeboru, což byla série tří závodů. Prvenství v krajském přeboru zajistilo dívkám postup na Mistrovství Čech. Ani tam se Baník neztratil. „Bylo to hodně ubojované v okleštěné sestavě, ale dokázali jsme to, postoupili jsme ze třetího místa,“ uvedl trenér.

A pak už přišel Jablonec a senzace. „Odhaduji, že na cestě za druhým místem v republice jsme bojovali s konkurencí stovky družstev v celé ČR,“ dodal Matulka.

Stříbrné medaile však nejsou jedinými podzimními úspěchy mladých atletů Baníku Stříbro. Jakub Davidík a Carmen Schwarzová reprezentovali český výběr při mezistátním utkání Česká republika – Slovensko – Maďarsko – Slovinsko – Chorvatsko, které se uskutečnilo v chorvatském Varaždinu. Davidík v českých barvách vyhrál běh na 1000 metrů a Schwarzová byla čtvrtá v oštěpu.

A v neposlední řadě se 11 atletů ze Stříbra zúčastnilo Mistrovství ČR žactva v Břeclavi, kde Davidík vybojoval jedno první místo, Schwarzová jedno druhé a ostatní několik umístění v první desítce.

PĚKNÉ POČASÍ a atraktivní program přilákal téměř tři tisícovky diváků. Těm své umění předvedl i Jakub Mencl.
Motokrosové finále se vydařilo