Druholigové házenkářky Slavoje Tachov vstoupí do mistrovské sezony sobotním utkáním Českého poháru. Na palubovce sportovní haly v Tachově hostí družstvo Lokomotiva Cheb, které také bojuje ve druhé lize. Utkání se hraje od 14.00 hodin.

„Doufám, že se nám podaří nastartovat sezonu lépe než loni a že v prvním kole poháru zvítězíme. V tom případě by nás o týden později, opět na domácím hřišti, potkal účastník 1. ligy pražské Vršovice," pravil trenér Tachovanek Miloslav Moulis.
Jeho svěřenkyně mají za sebou letní přípravu.

Do nové sezony jde Slavoj prakticky ve stejné sestavě. „Bohužel se nám nepodařilo posílit, takže půjdeme do nové sezony s nepříliš početným kádrem. Do Plzně přestoupila Sedláčková a musíme doufat, že nás nepotkají zranění jako v první polovině předešlé sezony," poznamenal kouč, který připravoval hráčky na dvou místech.

„Už tradičně jsme trénovali ve dvou skupinách. Jednu v Tachově tvořily místní hráčky a holky z Plzně se připravovaly v Plzni, abychom neměly takové náklady na cestovné. V úvodu sezony nám z tohoto důvodu chybí sehranost, ale věřím, že se to po herní stránce brzy srovná a ve druhé lize budeme hrát na špici," je optimistou Moulis.