Po loňském MS v nohejbalu, jehož se zúčastnila i korejská výprava, se Korejci ve spolupráci s oddílem z Čelákovic rozhodli představit tento sport v naší republice a uspořádat zde velký mezinárodní turnaj.

Bohatě dotovaného turnaje (na ceny připadlo přes 200 tisíc korun) se zúčastnilo přes šest desítek mužstev rozdělených na amatéry a profi skupiny. Pro každého účastníka pořadatel připravil dárek (sportovní obuv). Ambasadorem celé akce byl Tomáš Rosický a řada dalších sportovních a hereckých osobností.

Mezi startujícími nechyběli ani stříbrští Lukáš Tolar a Pavel Gaszczyk, hrající za reprezentaci U 15 (starší žáci) a Ondřej Tolar, který rovněž hrál za výběr ČR za U12 (mladší žáci).

Tento sport (ve kterém se nesmí blokovat a hraje se ve čtyřech hráčích na každé straně) v sobě spojuje hravost s míčem a gymnastické prvky, které jsou pastvou pro oči diváků. Ani tentokrát mladí baníkovci nezklamali a v kategorii amatérských mužstev, kde hráli především proti dospělým, dokráčeli až do finále, kde těsně podlehli 1:2 korejským reprezentantkám.
„Největší radost mám z vítězství nad reprezentanty ČR v malé kopané,“ řekl po turnaji kapitán stříbrného týmu Lukáš Tolar. (vto)

V Černošíně uložili do schránky také současné dokumenty, včetně Tachovského deníku.
FOTOGALERIE: Schránka uchová dokumenty i Deník