„Samozřejmě jsem zklamaný, že přijdu o nedělní De Ronde. Tohle je má oblíbená část sezony. Dobře jsem trénoval a měl jsem pocit, že má forma před tímto víkendem byla nejlepší, jakou jsem za poslední dobu měl,“ uvedl 35letý cyklista na webu belgického týmu Deceuninck Quick Step

Štybarova stáj v pátek oznámila, že se bývalý trojnásobný mistr světa v cyklokrosu začal cítit špatně po nedělním závodě Gent-Wevelgem, v němž obsadil 25. místo. Dva dny předtím dojel dokonce pátý v klasice E3 Harelbeke.

„Po vyšetření naším lékařským týmem se zjistilo, že má problémy se srdečním rytmem. Bylo doporučeno, aby podstoupil ablaci. Tento zákrok úspěšně provedl profesor Pedro Brugada ve středu v nemocnici v Bruselu,“ stojí na webu Deceuninck Quick Step.

Ilustrační foto
Ze školy za katedru. Povolání učitele zase táhne, absolventi se vrací do oboru

Ablace je metoda, při které lékaři přes tříslo zavedou až do srdce katetr, pomocí něhož vyřeší falešné elektrické impulzy způsobující arytmii.

„Měl jsem ale štěstí, že to byl jen drobný zákrok. Jsem vděčný, že k tomu došlo a že se to spravilo, nejen s výhledem na zbytek sezony, ale i na mé celkové zdraví. Po důkladné prohlídce bylo příjemné zjistit, že to nebylo nic vážnějšího,“ oddechl si Štybar.