Mistrovství Česka mužů a žen  v kategorii  20 – 22 let se konalo v Táboře a mezi účastníky byli také dva závodníci Baník Stříbro. Oddíl reprezentovali Karolína Hrubá a Tomáš Jaša, který získal v závodě na pět kilometrů stříbrnou medaili a v běhu na 3 000 metrů překážek mistrovský titul.  

V tomto závodě mohli startovat i mladší atleti, pokud dosáhnou dobré výkonnosti  a mají kvalitní výsledky. Tomáš Jaša je věkově v této kategorii prvním rokem, Karolína Hrubá do ní přijde až příští rok.
„Karolína startovala v běhu na 800 m. Úspěchem byla už její kvalifikace na mistrovství," pravil na adresu stříbrské závodnice předseda oddílu atletiky B. Stříbro a trenér Vladislav Moravec.
V sobotu absolvovala rozběh. V každém ze dvou rozběhů startovalo osm závodnic, postupovaly vždy první tři a další dvě s nejlepším časem. S trenérem se domluvila na kontrole třetího místa a zkusit běžet na čas. Po pomalém začátku se taktiky držela a po velkém souboji skončila v rozběhu na čtvrtém místě. Po vyhlášení výsledků mohla vyskočit radostí, postoupila časem 2:18,78 min., který je jejím osobním rekordem. V neděli bylo jasné, že každé lepší místo než poslední bude velkým úspěchem. „Tomu byla podřízena taktika. Od začátku se držela na konci závodního pole,  svižné tempo zvládala a ve finiši se jí podařilo probojovat na konečné šesté místo. Čas 2:19,67 min. sice není osobním rekordem, ale je velmi kvalitní," poznamenal k průběhu závodu a umístění trenér.

Tomáš Jaša jel na závody s určitými obavami. Sice se cítil dobře, ale na stejném závodě v loňském roce se mu vůbec nedařilo. Přesto chtěl na 5 km zaběhnout dobrý čas. „Výhodou bylo, že se domluvil s jedním ze soupeřů, Davidem Kučerou, o střídání na čele závodu a rychlejším tempu.  To také plnili až do 3500 m. Potom se však nečekaně před ně dostal Petr Lukeš, závodník o kterém nebylo delší dobu slyšet. Rovnoměrným během se dvojici vzdaloval. Jeho tempa se  do té doby vedoucí dvojice zalekla a nechala jej běžet v čele. Šest set metrů před cílem Tomáš zrychlil a odpoutal se od Kučery. Postupně zrychloval, náskok Lukeše se mu ale podařilo jen snížit. Přesto nový osobní rekord 14:42,36 min. je velmi kvalitní. Se stříbrnou medailí může být také spokojen. I když po průběhu první poloviny závodu naděje na zlatou byl reálná," řekl na adresu stříbrného Jaši jeho trenér Moravec.
Po poradě právě s trenérem se rozhodli k přihlášce k běhu na 3 000 m překážek, který se běžel v neděli. Tomáš Jaša nevěděl, co s ním závod z předchozího dne udělá. Proto se domluvili na rozběhnutí závodu z třetí pozice.

„Tomášovi je to ale cizí, cítil se dobře, takže se brzy ujal vedení a rychlým tempem pole závodníků roztrhal," popsal úvod závodu trenér. V čele běžela pětičlenná skupina. Půldruhého kola před cílem  přepustil Jaša vedení Petru Holánkovi, který byl horkým favoritem na vítězství.  Na vedoucího závodníka ztrácel čtyři až pět metrů,  potom však ztrátu rychle smazal a „pověsil" se za soupeře. Jak prohlásil po závodě, bylo to součástí taktiky. „Už před posledním vodním příkopem byl v čele a kdo Tomáše zná, ví, že dokáže při souboji v cílové rovince být velmi houževnatý, což se také potvrdilo. Ve finiši nedal soupeři šanci. Stal se tak nečekaným vítězem, mistrem Česka pro tuto trať. A navíc ve vynikajícím čase 9:09,36 min," neskrýval radost Moravec.

Na obou tratích si za svoje výkony vysloužil nominaci na mezistátní utkání mužů a žen do 22 let, které se koná 15. září  v Hodoníně. Utkají se družstva Česka, Maďarska a Slovinska. Tomáš Jaša si vybral start na 5 000 m a pokusí se o vylepšení osobního maxima.