Vítěz základní části totiž v neděli dopoledne doma zdemoloval Lovosice 34:24 a v sérii hrané na tři výhry se ujal vedení 1:0.

Talent vstoupil do zápasu skvěle. Ve 14. minutě vedl 8:1 a od 20. minuty skóre dál navyšoval až na poločasových 18:8. „Začali jsme dobře. Fungovala nám obrana a za prvních čtrnáct minut inkasovat pouze jeden gól je nádhera,“ těšilo trenéra Talentu Michala Tonara st.

Po přestávce domácí házenkáři pokračovali ve střeleckém koncertu. Nejvyšší brankový rozdíl se vyšplhal na třináct gólů – 26:13. Plzeňský trenér postupně poslal na hřiště všechny hráče z lavičky. Hosté se sice na začátku 56. minuty dostali na manko osmi branek – 30:22, ale závěr patřil Plzni, která nakonec zvítězila 34:24.

„Zápas nám vyšel nad očekávání. Soupeři jsme jasně dali najevo, že odsud se body vozit nebudou. Klíčem k úspěchu byla dobrá obrana. Škoda ale, že ve druhé půli jsme dostali šestnáct branek. Čtyřiadvacet gólů je lepší průměr, ale mohlo to být klidně pod dvacet,“ uvedl kouč Talentu.

V závěru utkání se na hřišti přiostřilo kvůli některým nevybíravým zákrokům Lovosic. „Nelíbily se mi dva tři zákroky hostů. Když je rozdíl ve skóre dvanáct gólů, tak by se ti hráči mohli v hlavách zklidnit. Rozhodně ale nehodlám brečet,“ řekl Tonar.

Na začátku druhé půle viděl červenou kartu lovosický Konárik za faul na Michala Tonara ml.

Lovosice potvrdily, že se jim v této sezoně na hřištích soupeřů vůbec nedaří. „Na to se vůbec nedíváme. Mají nového trenéra, bylo vidět, že začátek zápasu měli jinak nastavený. Udělali taktická střídání, aby pošetřili své tahouny. Jsem rád, že i my jsme mohli prostřídat všechny hráče a že jsme ušetřili síly. Musíme brzdit euforii, protože druhý zápas začíná od nuly. Nesmíme nic podcenit a poučit se z dnešních chyb. Doufám, že v pondělí potvrdíme roli favorita a po dvou zápasech povedeme 2:0,“ dodal Michal Tonar st.

Druhý zápas je na programu v pondělí od 20.15 hodin v Městské hale na Slovanech.

Ilustrační fotografie
Motokrosař při závodech vlétl do diváků, pro zraněné vyrazil i vrtulník

Talent Plzeň - Lovosice 34:24

Poločas: 18:8. Vyloučení: 6:9. ŽK: 1:3. ČK: 0:1. Sedmičky: 5/3:3/3. Diváci: 870. Stav série: 1:0.

Sestava a branky Talentu: Herajt, Šmíd – Šindelář 4, M. Tonar 3, Stehlík 7/2, Chmelík 1, Ivančev 4, J. Tonar 3, Šíra 3, Douda 3/1, Šafránek 2, Wildt 2, Nejdl 2, Vinkelhöfer, Bičiště, Kačín.