Extraligu žen ve stolním tenisu zahájilo družstvo S. Bor TeVo Caesar Group porážkami. Los jim určil v prvním kole za soupeře A a B tým Hodonína.

Nebyl to soupeř, se kterým by Borští měli šanci vyhrát, ale úkol byl jasný. Odehrát zápasy na úrovni a získat reálnou představu o úrovni extraligy. V prvním utkání s rezervou Hodonína prohrál Bor 8:2, když body získaly R. Kaba a L. Radnicová. Borské ženy sehrály dost vyrovnaných zápasů, ale nedařily se jim koncovky. Ve druhém zápase s prvním týmem domácích odešel Bor poražen v poměru 9:1. Jediný bod uhrála N. Gallerachová. Mistrovský celek Hodonína s A. Vachovcovou byl určitě nad síly našeho zástupce.

„´Blbá´ nálada nehrozí. My se budeme v extralize prát o co nejlepší výsledky a její záchranu. Věřím, že to zvládneme,“ odpověděla na otázku, zda nepanuje v týmu po dvou prohrách pesimistická nálada, nejmladší členka Nikola Gallerachová.

Její otec a trenér družstva v jedné osobě k úvodním zápasům řekl. „Utkání nám ukázala, co nás v soutěži čeká. Hodně budeme přemýšlet o čtyřhrách. Příští kolo v Litoměřicích nám může dost napovědět. Určitě by nebylo dobré mít po úvodních zápasech poraženeckou náladu. Soutěž je teprve na začátku,“ řekl k premiérovému vystoupení Boru v extralize Pavel Gallerach.