V předehrávce extraligy žen se v borské sokolovně představil vedoucí tým soutěže ČSAD Hodonín. Potvrdil svoje kvality a zvítězil 10:0.

Do Boru přijel atraktivní soupeř, který v minulé sezoně získal titul přeborníka České republiky. Ještě větší atraktivnost zápasu byla umocněna účastí čínské hráčky SHI Dan a dlouholeté reprezentantky Aleny Vachovcové, odchovankyně dobřanského stolního tenisu. Když také domácí hráčky podaly velmi dobrý výkon, byl k vidění stolní tenis na nejvyšší úrovni.

Oproti minulým utkáním ale byla zklamáním divácká kulisa. Kdo z příznivců stolního tenisu tentokrát nepřišel, může jen litovat. Družstvo domácích nastoupilo v sestavě Lenka Radnicová, Radka Kaba a Nikola Gallerachová. Hodonínské dívky potvrdily roli favorita a svým výkonem přesvědčily, že to s obhajobou titulu myslí hodně vážně. Pro domácí hráčky to bylo jedno z utkáních, které pro ně i přes vysokou porážku bylo velmi poučné a nejen pro ně. „Výborné zápasy sehrála se soupeřkami Lenka Radnicová, solidní výkon předvedla Radka Kaba, více jsem čekal od Nikoly. Výsledek odpovídá poměru sil. Jen jsem doufal, že bychom mohli uhrát alespoň jeden bod. Kvalita je jasně na straně Hodonína. Hráčky jsou profesionálky a to co odehrají ony za den, tak naše děvčata za týden,“ řekl Deníku k utkání trenér Boru Pavel Gallerach.

Ostatní výsledky: SK Dobré – SKST Vlašim 1:9 (11:28); TTC Litoměřice – ČSAD Hodonín 1:9 (5:29); B. Havířov – MSK Břeclav 0:10 (2:30).

Další utkání sehraje borské družstvo opět na domácích stolech. V sobotu přivítá od 16 hodin v tamní sokolovně rezervu ČSAD Hodonín.