Úspěšná letní sezóna je už minulostí. Hráči přešli do hal, kde se kromě zimních turnajů připravují také na novou sezónu, která na kurtech Slavoje Tachov začíná už tradičně 1. května, kláním basketbalistů.

Tachovští rekreační tenisté, především v kategorii nad padesát let už tvrdě trénují a za svým sportem dojíždějí především do Mariánských Lázní, kde jsou pro tenis ideální podmínky. Právě v lázeńském městě začal druhý ročník dlouhodobého turnaje ´Debl dědek Winter Tour´, který je určen pro hráče starší padesáti let. Loňské prvenství obhajuje Josef Palšovič, jenž zvítězil před Mandou a Kolesou z Plané. Turnaj se hrál v tenisovém areálu Fontána Mariánské Lázně v přetlakové hale na dvou antukových kurtech. První kolo se hrálo v režii šedesátiletých narozenin ředitele turnaje Karla Johany. Slavilo se během klání a především po turnaji v restauraci na kurtech. Na kurtech se sešlo dvanáct hráčů, kteří losem vytvořili šest dvojic.

Zvítězila favorizovaná dvojice Josef Palšovič, tvrdě a nekompromisně hrající od základní čáry a technicky vybavený Jindřich Kolesa, tentokrát výborně hrající na síti. Svým soupeřům dovolili pouhých devět gamů. Na druhém místě skončila, možná překvapivě, dvojice Václav Tejček, Zdeněk Švejda.

Vítězná dvojice Palšovič, Kolesa postupně porazila Johanu s Jakubcem 6:3, Tejčka se Švejdou 6:1, Mandu se Žižkou 6:2, Bočka s Fialou 6:1 a Nového s Vojtou 6:2. Pořadí: 1. Palšovič, Kolesa; 2. Tejček, Švejda; 3. Nový, Vojta; 4. Manda, Žižka; 5. Johana, Jakubec; 6. Boček, Fiala.

Pro větší foto klikněte zde>>>