Pátý ročník turnaje dorostu ve stolním tenisu pod patronací Poštovní spořitelny vyhráli Jiří Šulc ze S. Plzeň V a domácí Nikola Gallerachová.

Pořadatelem stolnětenisové klání byl tradičně S. TeVo Bor. Přestože nebylo obsazení podle představ pořadatelů, bylo k vidění mnoho kvalitních zápasů a to v hlavně v kategorii dorostenek. O to se měrou vrchovatou přičinily domácí hráčky.

V kategorii dorostenců zvítězil už zmíněný Jiří Šulc, který patří k největším stolnětenisovým nadějím Plzeňského kraje. Na druhém místě skončil Daniel Beran. Potěšilo vystoupení borského staršího žáka Jiřího Pospíchala.

Mezi dorostenkami kralovala Nikola Gallerachová, která toto klání pojala jako rozcvičení na turnaj kategorie A, který se uskutečnil druhý den v Havířově. Na druhém místě skončila Šárka Skopová a třetí příka patřila Elišce Pourové, která tak potvrdila nadvládu domácích hráček. Zvláště výkon Šárky Skopové byl velmi příjemným překvapením pro domácí trenéry.

Manažerka Poštovní spořitelny Srkalová předala nejlepším ceny a poděkovala pořadatelům za pěkně připravenou sportovní akci.

„Jsem zklamán malou účastí a do budoucna musíme přehodnotit vhodnost termínu konání této akce. Byl bych rád, kdybychom našli už v tak plném herním kalendáři lepší termín,“ pravil jeden z pořadatelů Juraj Šoltés.