Loňskou sezonu absolvovali Pech s Uhlem premiérově s vozem Ford Fiesta R5 a po sérii druhých míst si vybojovali titul vicemistrů za suverénním Janem Kopeckým s tovární Škodou.

Během zimy pracoval plzeňský tým na vylepšení jízdních vlastností vozu. Pech se kromě toho věnoval svému zdraví. Léčil krční páteř, kvůli níž musel zkušený pilot předčasně ukončit minulou sezonu.

„Díky péči svého přítele primáře a dalších věhlasných ortopedů, fyzioterapeutů, senzibilů a vůbec dlouhé řady lidí, kteří to se mnou myslí dobře, se mi podařilo relativně v krátkém čase čtyř měsíců vrátit do funkčního stavu ani bych musel na operaci. Snad to tímto nezakřiknu. Ještě mi chybí trošku fyzička, ale to snad brzy dohoním,“ vzkázal nedočkavým fanouškům Pech.

HOKEJBALISTÉ SNACKU  (na archivním snímku z duelu s Třemošnou v bílém Václav Šlehofer mladší) s i o víkendu dvěma výhrami zajistili přímou účast ve čtvrtfinále play-off.
Snack postupuje přímo do čtvrtfinále

A těší se na první závody. „Valašská rallye je známá častým střídáním povrchů – asfaltů se zbytky zimního posypu a letos možná i se sněhem a ledem. S Petrem nám podobný charakter závodu sedí,“ tvrdí Pech. „Je to hlavně o tréninku a trochu i o improvizaci. Musíme často měnit styl jízdy a vše mít podrobně popsané v rozpise. Už se nemůžeme dočkat, až to začne naostro,“ dodává dvojnásobný vítěz rallye.

Na startu zahajovacího podniku národního seriálu se sejde velká konkurence, které vévodí 21 vozů nejvyšší specifikace WRC a R5. Posádka EuroOil-invelt teamu odstartuje do závodu s číslem dvě hned za posádkou Kopecký – Dresler.

Rallye startuje v Kopřivnici a skončí ve Valašském Meziříčí. Na posádky čeká téměř 582 kilometrů trati.

Denis Kindl.
Hlavně budu odpočívat, hlásil po postupu do semifinále Denis Kindl