Další ročník Vánoční míle je už minulostí. Na Štědrý den dopoledne obhájil loňské vítězství Tomáš Jaša před Martinem Černým a Janem Bíbou. V jednotlivých kategoriích zvítězili Veronika Šrámková, Zdeněk Procházka, František Šika a Václav Šůcha.
Parta nadšenců z jižního předměstí ve Stříbře přišla s myšlenkou uspořádat tento závod před jedenatřiceti roky a „káru" táhne po celou dobu trvání této tradice. „Bohužel, už je to nějaká doba a náš organizační „štáb" se zúžil na mě a Honzu Horu. Většina kluků „odešla" a kontroluje nás ze shora," vzpomněl na kamarády Jan Synáč. Našly se ale pomocné ruce, ale nejvíce práce čekalo na dva poslední „mohykány" s dřívější party Jany, Horu a Synáče.

Závod odstartovali ti nejmenší, batolata, a pak se mládežnickými kategoriemi dobrali pořadatelé až k hlavnímu závodu. Na jeho účastníky čekala trať směrem k Vranovu o délce 3218 metrů. Na startu nechyběli největší favorité. Držitel traťového rekordu a loňský vítěz Tomáš Jaša, vedoucí závodník celoročního seriálu O nejlepšího běžce Tachovska Jan Flaks a jeho největší konkurenti, Jan Bíba, Ivan David, Josef Zíka a další. Závod ovládl podle předpokladů Tomáš Jaša, který zvítězil s téměř minutovým náskokem.

Závod žen patřil domácím závodnicím z B. Stříbro. Zvítězila Veronika Šrámková, která za sebou nechala Karolínu Hrubou a Soňu Müllerovou. Na startu se také objevil stříbrský rodák, mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar, který si tak zpestřil vánoční svátky u svých rodičů tímto závodem. V hlavní kategorii doběhl na pátém místě.

Na start se postavilo celkem 105 závodníků a celým sportovním dopolednem provázel spíkr Petr Maršálek. Tradiční sportovní akci si nenechali ujít ani starosta Stříbra Bohuslav Červený a senátor Miroslav Nenutil, kteří předávali ceny nejlepším závodníkům.

„Počasí nám přálo, myslím, že se závod povedl a za to patří poděkování všem, kdo se na organizaci podíleli. Velké díky patří všem sponzorům, kterých bylo celkem třiadvacet. Účast závodníků i veřejnosti byla opět hojná a tak bychom měli být spokojeni. Doufám, že všichni v pořádku absolvovali i Štědrý večer," dodal Synáč.