„Když jsme ráno přišli připravovat hřiště a teploměr klesl pod bod mrazu, měli jsme obavy, zda se dostaví dostatečný počet družstev. Nepřijely jen týmy z Lesné a z Plzně. I tak se na kurtech Baníku sešla kvalitní konkurence osmi týmů," pravil ředitel turnaje Miroslav Klauber. Nechyběl nikdo z hráčů, kteří usilovali o celkové vítězství v seriálu Tachov OPEN 2013. Hrálo se v jedné skupině systémem každý s každým. Favorit turnaje, druholigová dvojice K. Oktábec a Větrovský dvakrát zaváhal. Prohrál s dobře hrajícím týmem Bocca a vzápětí i B. Stříbro. Potom se Tachov sice zlepšoval, ale na lepší než čtvrté místo už to nestačilo. Na třetím místě skončila Bocca (Kučera, Rožnaj), která v posledním zápase nečekaně prohrála s Mnichovem 2:1 na sety a tak při rovnosti bodů o umístění na třetím až pátém místě rozhodovaly vzájemné zápasy. Na druhém místě skončili spolehlivě hrající Pavel Oktábec a Zdeněk Budek, kteří v rozhodujícím utkání prohráli s pozdějším vítězem turnaje Studánkou. Marcínek s Petrem Oktábcem po celý turnaj neprohráli ani jeden zápas a po zásluze se stali vítězi. Celý turnaj řídili s přehledem rozhodčí Oktábec a Rožnaj.

Pavlovi Oktábcovi stačilo druhé místo k celkovému vítězství v seriálu Tachov OPEN, kde získal 125 bodů. Na druhém místě skončili se shodným počtem 110 bodů Marcínek a Petr Oktábec. Na čtvrtém vítěz minulého ročníku Karel Oktábec, kterému chybělo 15 bodů na třetí místo.

Pořadí:1. Studánka (Marcínek, Petr Oktábec skóre 14:2) 14 b.; 2. Stříbro (Budek, Pavel Oktábec 11:4) 10 b.; 3. Bocca (Rožnaj, Kučera 10:6) 8 b.; 4. Tachov (K. Oktábec, Větrovský 9:6) 8 b.; 5. Mnichov (Kotraba, Klauber 8:8) 8 b.; 6. Košťata (Košťál, Holman 6:8) 6 b.; 7. Matějové (J. Matějka, P. Matějka 2:12) 2 b.; 8. Beruše (Beneš, Machačová 0:14) 0 b.

Miroslav Klauber