Novým českým šampionem v kategorii dorostu se po parádním výkonu stal Filip Matějovič.

Člen Triatlonu Plzeň vyhrál závod na tratích 0,75 km plavání, 20 km cyklistiky a pět km běhu v čase 1:01:24,9 hodiny a druhého v pořadí Filipa Tlamku (Konrad Tools) porazil o 25 vteřin.

Matějovič byl sice po plavání sedmý, ale nejrychlejším časem v cyklistické části se vyhoupl do čela závodu a cílem pak člen Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje proběhl jako majitel českého titulu.

Matějovičův týmový kolega Lukáš Juránek skončil čtvrtý, Michal Strejc šestý a jedenácté místo obsadil Jakub Marek.

„Kubovo dvojče Matěj Marek vlivem horka a vyčerpáním závod bohužel nedokončil. A stejně dopadla mezi dorostenkami Barča Stupková, která tři sta metrů před cílem zkolabovala a skončila v péči lékařů,“ doplnil bilanci šéf týmu Jan Řehula.

Úspěch rodiny Matějovičů v Mělníku korunoval ještě otec mladého šampiona Martin, který vyhrál pohárový závod mužů nad 50 let, když za synovým výkonem zaostal jen asi o osm minut.

V soubojích žáků se z plzeňských nadějí ukázala Kateřina Chytilová, která s přehledem vyhrála kategorii 10 až 11 let. Jakub Černý skončil mezi kluky pátý a čtvrté místo si v závodě dívek 12-13 let vybojovala Tereza Burlová.

Ilustrační foto
Autem za hranice? Pozor na odlišnou povinnou výbavu