Start je naplánován na 13 hodin pro všech dvanáct kategorií mužů, žen a štafet. Ty mohou být i smíšené.

„Připraveny máme tradičně dvě trasy, krátkou a dlouhou. Krátká sestává z třistametrového plaveckého okruhu v rybníku, dvou jedenáctikilometrových okruhů na horském nebo trekovém kole po polních a lesních cestách v okolí výrovské osady a šest a půl kilometru dlouhého běžeckého okruhu převážně po lesních cestách. Dlouhá trasa má navíc jeden plavecký i cyklistický okruh a běžecký je dlouhý devět a půl kilometru i s půlkilometrovým úsekem po silnici v Brodu u Stříbra za plného provozu,“ popsal obě varianty ředitel závodu Jan Hora.

Kratší varianta triatlonu je vypsána obecně pro kategorii mužů, žen i štafet.

Delší varianta už je rozdělena do více kategorií. Absolvují ji ženy A (15 – 39 let), B (40 – 49 let) a C (50 a více let), muži A (15 – 29 let) a B (30 – 39 let), veteráni A (40 – 49 let), B (50 – 59 let) a C (60 a více let) a štafety.

„Štafety mohou být čistě mužské, čistě ženské i smíšené. Budou je tvořit dva nebo tři členové a jejich střídání je naprosto libovolné,“ uvedl Hora a prozradil i na co se mohou účastníci těšit.

„Máme připravený originální suvenýr pro každého účastníka, věcné ceny, účastnický diplom a poháry pro celkového vítěze a vítězku. Každý účastník obdrží originální hliněnou ručně vyráběnou medaili a předem registrovaní také žlutý froté ručník s výšivkou loga Výrovského triatlonu,“ konkretizoval.

„Chci upozornit na důležitou věc, a tou je povinnost mít při jízdě na kole cyklistickou přilbu. Bez ní bude závodník nekompromisně vyloučen ze závodu,“ připomněl bezpečnostní opatření ředitel Jan Hora.

Loňského, devatenáctého ročníku Výrovského triatlonu se zúčastnilo 83 závodníků, z toho 41 absolvovalo dlouhou trať, 31 krátkou trať a 11 závodníků štafety. Nejstarším účastníkem byl 78-letý Vladimír Tolar se Sdružení vytrvalců Stříbro, který ve štafetě s názvem „Od rybníka“ absolvoval běžeckou část. Plaveckou část této štafety zvládla bravurně ve svých 72 letech Vlasta Horáková.

"Závodníci obdrží při prezentaci také poukázku na občerstvení, které bude opět na místě zajištěno. Po skončení závodu můžeme všichni společně posedět na louce u rybníka, a taky to tak každoročně děláme, a je také možné si postavit stan a přenocovat. Těšíme se na Vaší účast, přijďte si vyzkoušet triatlon na krásném místě u Výrovského rybníka," dodal ředitel akce.

Předání výučních listů.
Živnostenská škola předávala studentům výuční listy