Mistrovství České republiky žactva v atletice se konalo v Jablonci nad Nisou a B. Stříbro tam reprezentovala jen Denisa Vávrová. Stříbrská závodnice v běhu na 60 m překážek získala zlato a titul republikového šampiona.

Atleti Baníku měli mít v Jablonci větší zastoupení, ale stop vystavily zdravotní problémy. „Veronika Šrámková během podzimu prodělala mononukleózu, přidaly se i další zdravotní komplikace. Až nyní začíná s pravidelným tréninkem. Problémy se nevyhnuly ani Denise Vávrové, která závody absolvovala pouhé dva měsíce po operaci slepého střeva a po necelých pěti týdnech lehkého tréninku, který  v našich podmínkách navíc značně komplikovala zima a sníh," konstatoval předseda oddílu atletiky B. Stříbro Vladislav Moravec. „Přestože bylo vidět, že se Denisa postupně dostává do „tempa", nikdo neočekával převratné výsledky. Ale už výsledky v krajských přeborech signalizovaly nárůst formy. Denisa znovu ukázala svoji závodnickou povahu a výkony, které v Jablonci předvedla byly naprosto nečekané," chválil závodnici předseda.

První a hlavní její disciplínou byl běh na 60 m překážek. V rozběhu si  zlepšila týden starý osobní rekord o celé tři desetiny sekundy na vynikajících 8,92 sec. a zařadila se mezi adeptky na medaili. Její čas byl v rozbězích druhý nejlepší. „Finále překážkového běhu však je velice zrádná věc. Odstupy mezi nejlepšími byly minimální a překážková trať je i o nervech a soustředěnosti. Stačí škrtnout o překážku a je po výsledku. Denisa ve finále ukázala skvělou připravenost, neudělala sebemenší chybičku a její výkon se podobal explozi. V cíli z toho byl fantastický čas 8,87 sec. a hlavně titul Mistryně České re-publiky," neskrýval radost Moravec, kterého potěšilo stejně jako trenéra atletky Jana Krabce, že její čas je třetím nejrychlejším v dlouhé historii mistrovství České republiky a také novým krajským rekordem. „Je to pro všechny třešnička na dortu a obrovská odměna za dosavadní práci a povzbuzení do budoucna pro Denisu samotnou i všechny, kteří ji podporují. Zejména pak  Město Stříbro, které podporuje mládežnický sport," dodal Moravec.  

Spolu s trenérem Jan Krabcem pak byli zvědaví, jaký výsledek může Denisa dosáhnout v nedělním běhu na 150m. Ani tady nepatřila k favoritkám, ale sobotní forma dávala tušit možné překvapení. Z rozběhů Denisa s přehledem postoupila třetím nejlepším časem (19,87 sec.). Jako jediná z celého startovního pole si na nepříliš oblíbené a pro sprintery méně vhodné jablonecké dráze s prudkými zatáčkami dokázala zlepšit osobní rekord.

„Skvěle Denisa rozběhla i finále a dlouho to vypadalo na bronz. Bohužel v posledních metrech se projevila částečná únava a o svoji druhou medaili přišla. Finišovala o čtyři  setiny sekundy pomaleji než bronzová soupeřka.  Na čtvrtém místě dosáhla času 20,02 sec.  I to je  vynikající umístění a já mohu vyjádřit jen spokojenost," řekl k nedělnímu závodu její trenér Jan Krabec.

„Byla to skvělá tečka za vystoupením atletů Baníku Stříbro v letošní halové sezoně a nyní nás čekají přespolní běhy," pravil spokojený Moravec.