Tak jako každý rok, koná se i letos ve světě  Olympijský den. Jeho smyslem je podpora myšlenky olympismu a snaha přilákat další lidi ke sportu. V letošním roce je o to významnější, že se koná v roce Olympijských her.
V Česku akce probíhá pod patronací Českého olympijského výboru. Čest pořádat Olympijský den mají města Brno, České Budějovice, Hodonín, Jilemnice, Lomnice nad Popelkou, Mladá Boleslav, Ostrava, Praha, Vrchlabí, Turnov, Zlín, Most, Pardubice a jako vždy se k nim řadí dnes 20. června zásluhou oddílu atletiky, který celou akci zajišťuje organizačně, Město Stříbro.
Také letošní Olympijský den ve Stříbře je rozdělen na dvě části. V dopolední, začínající v 10.00 hodin, se vystřídají žáci místních škol, jedná se o nezávodní část. 
V podvečerní čas je na programu veřejná závodní část, jíž se může zúčastnit každý zájemce. Závodit se bude od 16.45 hodin v kategoriích žactva postupně až do 18.15 hodin, kdy bude odstartován hlavní závod na 5000 m. Přihlášky jsou hodinu před startem v tribuně na stadionu. V rámci závodu se poběží také nesoutěžní běh na 2000 m od 17.50 hodin.
Převážná většina účastníků Olympijského dne obdrží trička speciálně vyrobená pro tento běh. Závod je započítáván do soutěže O nejlepšího běžce Tachovska. Zveme všechny zájemce, aby se aktivně zapojili do akce Olympijského dne.

Vladislav Moravec