Tradičního závodu se zúčastnilo 26 střelců ze střeleckého kroužku DDM Stříbro a spřáteleného střeleckého kroužku ze Stodu.
Do střeleckého klání se podle stanovených podmínek museli zapojit i rodiče. Tím se počet střílejících rozšířil na 52. Rodiče zapojení do střelby měli podpořit úsilí mladých střelců v dosažení co nejlepších výsledků.

Účastníky přivítal v areálu střelnice vedoucí kroužku Jaroslav Šimice a starší členové kroužku zapojení do organizace soutěže, a dále ti, kteří pomáhají při vedení zájmové střelecké činnosti. V úvodu byli přítomní poučeni o pravidlech střelby, bezpečnosti na střelnici a manipulaci se zbraní. Po úvodu se soutěžící přemístili na jednotlivá střelecká stanoviště a snažili se o dosažení největšího počtu bodů.

Soutěžilo se ve volné kategorii, kde střelba nebyla omezena – každý si mohl zvolit libovolnou střeleckou pozici. Jedinou podmínkou bylo nastřílet co nejvíce bodů a dodržet bezpečnostní opatření při střelbě.

V letošním roce jsme připravili pro střelce a rodiče překvapení v podobě nové laserové střelnice. Účastníci soutěže projevili o tuto aktivitu veliký zájem a rodiče si pochvalovali bezpečnost a kvalitu zaměstnání při využití daného zařízení.
Na výborné organizaci závodu se dále podíleli: K. Kastlová, Z. Kastl a starší žáci z pondělní směny, kteří vedli jednotlivá pracoviště střelby, výdej střeliva a vyhodnocování terčů (D. Hlaváček, D. Bača, V. Leitgeb, M. Mundil, M. Hruška, M. Krátká, P. Kastl a M. Kastl).

Poděkování patří nejen všem organizátorům, ale také vedení DDM, které zabezpečilo chutné ceny pro soutěžící v podobě balíčků pro všechny účastníky.

A kdo byl tentokrát nejlepší? 1. místo – Jindřich Sitta, 2. místo – Bára Alblová, 3. místo – Daniel Hlaváček.

Po soutěži se uskutečnila beseda s rodiči o náplni kroužku a o využívání zařízení DDM. Rodiče schválili činnost kroužku, podpořili úsilí vedoucích v další výhledové činnosti a vyjádřili svoji spokojenost formou poděkování vedoucím.

Další soutěže se budou konat v roce 2018 na střelnici DDM a SSPK Stříbro v březnu, dubnu, květnu a červnu. Ukončení střelecké sezóny bude organizováno pro členy střeleckých kroužků v červenci formou střeleckého tábora.

Jaroslav Šimice