Na turnaji nechyběli tradiční hráči, ale pořadatelé zároveň přivítali také nové účastníky z Boru, Mariánských Lázní nebo z Loun. „Těší nás, že pozvání přijali i hráči ze širšího okolí Tachova, nejen díky tomu se nám podařilo zrealizovat tento turnaj s výbornou kvalitou v kategorii amatérského tenisu,“ říká jeden z dvojice pořadatelů Dalibor Chada.

Devět tenistů se v horkém letním dni utkalo v napínavých zápasech o ta nejlepší umístění v hlavní soutěži formou pavouku na dva vítězné sety. Divácky nejpřitažlivější utkání představovalo finále turnaje, stejně jako strhující boj o třetí místo, ve kterém zvítězil Josef Braun nad Pavlem Denkem.

Ve finále se utkali oba z favoritů, kde vítěznou trofej získal Aleš Santner v souboji s Daliborem Chadou s výsledkem 6:2; 7:5. Aby si na turnaji měli všichni šanci užít co nejvíce z tenisového dne, pořádal se jako obvykle i turnaj Útěchy. Zde získal prvenství mezi pěti účastníky Jiří Blažek.

I pátý ročník tak nabídl velmi zajímavé tenisové zážitky. „I když letos chyběli někteří rodinní podporovatelé, turnaj se přesto nesl v pohodové a uvolněné náladě a podpora blízkých i přátel byla skvělá. Děkujeme všem, kdo nám pomáhal s přípravou a organizací celé akce, a těšíme se opět na další ročník,“ hodnotí průběh turnaje druhý z organizátorů Josef Braun.

N. Braunová

Fotbalisté Tachova (v modrém) vyhráli v prvním kole I. A třídy.  
Fotbalisté Tachova zvládli premiéru proti Bělé nad Radbuzou