K prvnímu zápasu krajského přeboru juniorek zajíždělo družstvo VK Tachov na půdu SK 15. ZŠ Plzeň. Značně omlazené družstvo, které je z velké části složeno ze starších žákyň, začalo sbírat zkušenosti ve starší kategorii.

15. ZŠ Plzeň – VK Tachov 1:3 (-22, 15, 25, 16). Už první set naznačoval vyrovnané utkání. Tachovanky ale nedokázaly i přes dobrý příjem, využít výškovou převahu v útoku a nechaly své soupeřky odskočit na rozdíl 8 bodů. Pětibodová šňůra na servisu už k zisku setu nevedla. Další tři sety už se hrál pohledný volejbal na obou stranách. Smečařky Svěrková, Bočková a Mikulová se snažily o pestrý útok z nahrávek Hubálkové. Na servisu se tvrdým podáním blýskla Vávrová a Ivaničová.V poli přesným příjmem a obětavými zákroky se ukazovalo libero Kuncová. Ještě ve čtvrtém setu dokázaly domácí hráčky držet se soupeřkami krok, ale koncentrovanou hrou v obraně a bezchybným útokem Tachov zvrátil set na svoji stranu.

15. ZŠ – VK Tachov 1:3 (26, 20, -17, 26). Druhý zápas byl útok na nervou soustavu.V prvním setu se družstva přetahovala o vedení až do stavu 23-23. Pak se podařilo družstvu Tachova strhnout vedení na svoji stranu hlavně zásluhou útoků Velichové, Kovaříkové, Svěrkové a skvělé obrany v poli. Drama se opakovalo ve čtvrtém setu, kde dokázal Tachov smazat devítibodový náskok Plzeňanek hlavně po tvrdém podání a chytré hry na síti.

„Výsledky jsou dobré, ale s hrou nejsem ještě spokojena. V družstvu zůstaly z minulé vítězné sestavy jen tři hráčky. Chybí sehrání a nacvičení rychlé hry. Do družstva se musí zapracovat osm nových dívek. Pro mladé je to skok o dvě kategorie a kontakt s rychlejším volejbalem. Všechny hráčky, věkem ještě žákyně, si ale zaslouží pochvalu za předvedený výkon,“ řekla k dvojutkání trenérka Tachovanek Marcela Poulíčková.

TACHOV: Bočková, Svěrková, Hubálková, Kovaříková, Velichová, Hendrychová, Kardiánová, Mikulová, Vávrová, Ivaničová.