Stříbrští zápasníci opět sbírali medaile na mistrovství ČR . V Sokolově se v kategorii mladších žáků stříbrští mladí zápasníci ve volném stylu určitě neztratili. Domů si odvězli dvě medaile a další výborná umístění.

V hmotnosti do 44 kg skončil Lukáš Adam na šestém místě, Daniel Janda získal v hmotnosti do 48 kg výborné třetí místo, Karel Vrabec skončil v téže hmotnosti na vynikajícím druhém místě a v kategorii do 52 kg vybojoval Jan Matějka čtvrté místo. Trenéři Tomáš Adam, Jiří Kožíšek a Michael Janda jsou s výsledky spokojeni.

„Turnaj byl velmi dobře obsazen. V jednotlivých hmotnostních kategoriích bylo i čtrnáct borců. Kluci bojovali a snažili se prodat, co natrénovali. Vzhledem k tomu, že jsou o rok mladší než jejich soupeři, očekáváme opravdové výsledky v příštím roce, kdy budou nejstarší ve své věkové kategorii. Ale i tak podali kluci velmi dobrý výkon,“ řekl Deníku trenér Tomáš Adam.

„Je pravdou, že kluci mají určité rezervy zejména v technice a taktice vedení boje. Budeme na tréninku vše analyzovat, aby příští rok byly dosažené výsledky ještě lepší,“ doplnil kolegu Michael Janda.

Podle slov trenérů v současné době směřuje příprava na poslední kolo krajské ligy,, která se uskuteční ve Stříbře. Následně pak čeká zápasníky 1. prosince mezinárodní turnaj memoriál Borise Kajlíka v Mariánských Lázních.

Zápas Stříbro opět potvrdil, že patří ke kvalitním klubům zápasnického odvětví v ČR a pokračuje v tradici stříbrského zápasu.