V brněnské metropoli se v uplynulých dnech uskutečnil mezinárodní turnaj v zápase ve volném stylu ve všech věkových kategoriích. Kromě českých klubů přijali pozvání i oddíly ze Slovenska, Polska a Maďarska. Také oddíl Zápas Stříbro vyslal své naděje a ty rozhodně na žíněnkách nezklamaly.

V kategorii mladších žáků skončil v hmotnosti do 44 kg Lukáš Adam na 5. - 6. místě. Daniel Janda (do 48 kg) vybojoval výborné čtvrté místo. vynikající druhé místo v hmotnostní kategorii do 55 kg získal Karel Brabec, Jan Matějka skončil v téže váze na 5. – 6. místě. V kategorii starších žáků v hmotnosti do 85 kg získal Filip Malý stříbrnou medaili. Neztratili se ani stříbrští kadeti. V hmotnosti do 100 kg obsadil Jiří Svoboda pátou příčku a junior Jan Adam skončil v hmotnosti do 74 kg čtvrtý. Co na to trenéři Tomáš Adam, Jiří Kožíšek a Michael Janda?

„Věděli jsme, že konkurence bude velká, proto jsme se snažili přípravu nepodcenit. I přesto, že se nám kluky povedlo dobře fyzicky a technicky vybavit, u většiny z nich zklamala psychika. Atmosféra velkého mezinárodního turnaje s účastí kvalitních borců udělala své,“ pravil Deníku Tomáš Adam. Jeho kolega Jiří Kožíšek jej doplnil: „Někteří nepodali ani standardní výkon, jiní naopak mile překvapili. Přesto jsme celkově s výkony našich svěřenců spokojeni.“ Realizační tým ocenil skutečnost, že se mohla stříbrská výprava tak kvalitního turnaje zúčastnit. „Věříme, že to byla pro kluky velmi dobrá zkušenost a že je to bude do budoucna ještě více motivovat k lepším výkonům. Byli bychom rádi za malý zázrak ve formě sponzora, který by nám umožnil účast na takovýchto soutěžích. Bohužel máme omezené finanční prostředky, které nás limitují ve výběru takovýchto turnajů. Sponzor by nám tak pomohl vyřešit nemalý problém a posunul by stříbrský zápas o kousek výše,“ vyzval tak potencionální zájemce o podporu oddílu další z trenérů Michael Janda.

Na zápasníky se mohou zájemci přijít podívat každé úterý a pátek od 17 hodin do malé tělocvičny Základní školy v Mánesově ulici ve Stříbře. Zápas Stříbro má za sebou už mnoho pěkných výsledků a možná i velkou budoucnost.