V rámci Poháru Českého krasobruslařského svazu se v Kralupech nad Vltavou konal další závod „Kralupská klička“. Mezi účastníky nechyběly ani závodnice z KK Kraso Tachov, které sbíraly hlavně zkušenosti.

Krasobruslařky bojovaly už od brzkých ranních hodin. Jako první v kategorii nováčci mladší A se představila Viktorka Hotová, která na svých druhých závodech v letošní sezóně vybojovala desáté místo. Terezka Jakubcová zajela svou volnou jízdu téměř bez jediné chyby a skončila devátá. V kategorii nejmladších žaček A si po dobré volné jízdě, ale ve velice silné konkurenci, vybojovala Majda Milbachová dvacáté místo. Ani mladší žačka B Markétka Jirsová neudělala tachovskému klubu ostudu, nezalekla se čtrnácti konkurentek a „dobruslila“ si pro výborné sedmé místo. Mladší žačka kategorie A Anetka Jirsová svedla boj s velice silnými závodnicemi a její vyvážený výkon znamenal osmé místo.

Pro tachovské krasobruslařky byl tento závod velice dobrou zkušeností a vedení klubu doufá, že další úspěchy na sebe nenechají dlouho čekat. Další boj o dobrá umístění svedou tachovské krasobruslařky na domácím ledě už v sobotu. Příznivci mohou Tachovanky přijít povzbudit po celý den, závody začínají ráno v 8.00 hodin.

Jana Klímová