Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Dokažme, že poctivé řemeslo stále žije

Motto – „Práce musí bavit, není to jen o penězích.“

9.8.2011
SDÍLEJ:

Kamil Alfery.Foto: DENÍK archiv

Inspirujte se příběhem fachmana a pošlete nám svůj vlastní tip…

Deset fachmanů Velkopopovický Kozel společně s Deníkem již našel a odměnil za jejich poctivou práci a řemeslný kumšt. Pomozte nám i vy najít poctivé řemeslníky z vašeho regionu a odměna vás nemine. Dnes vám přinášíme příběh fachmana Kamila Alferyho, který již byl Kozlem oceněn.

Kdo si jednou nakoupí v nenápadném obchůdku s uzeninami a masem nad náměstím, rád se tam vrací. Lidé sem chodí pro to, co jinde nenajdou. Vedoucí prodejny totiž dle svých receptů vyrábí i vlastní produkty, například párky. V prodejně čekám na pana vedoucího a zatím mohu pozorovat, že zákazníci mají velký zájem například i o další specialitu masny, tou je sekaná.

Tip na řeznického mistra Kamila Alferyho zaslal jeden z jeho zákazníků, Tomáš Jeřábek. Ten se do jeho obchodu rád vydává hlavně kvůli uzenářským výrobkům a kvalitně porcovanému masu. Úspěch svého podniku pan Alfery připisuje stále čerstvým výrobkům, které prodává, nebo je ve velké míře sám vyrábí. Podle něho není důležitá kvantita, ale kvalita. Zákazníci se do jeho obchodu nad náměstím rádi vracejí i díky profesionalitě a ochotě personálu.

Nejlepší odměnou po práci pro Kamila Alferyho jsou chvíle prožité s manželkou a dětmi. S rodinou si rád užívá společné procházky i delší výlety.

Své ocenění komentuje slovy: „Ocenění si samozřejmě vážím. Největší odměnou jsou však spokojení zákazníci, kteří k nám chodí pro oblíbené zboží. To pak práce baví, a člověk zjistí, že to není jen o penězích.“

Pana Alferyho jsem se zeptala na tajemství jeho úspěchu. Prozraďte nám, co podle vás děláte lépe, než ostatní a kvůli čemu se vaši zákazníci stále vracejí?

„Už děda říkal, stále musíš hlídat čerstvost a kvalitu masa, nikdy nesmíš usnout. A je to pravda. Nezáleží na kvantitě, ale kvalitě. Vyrábíme i své vlastní produkty, například párky a další uzeniny. Maso si necháváme každý den přivézt vcelku, vše porcuji sám. To je jedna podmínek kvality. Tou nejdůležitější je čerstvost.“

Na co se těšíte po dni plném práce?

„Volných chvil není mnoho, ani o letních prázdninách. Když už nějaké přijdou, tak jsem moc rád s rodinou.“

9.8.2011
SDÍLEJ:
POŘADATEL ZPÍVÁNEK KAREL JOHANA přivítal Slavomíra Štrobla sklenkou dobrého bílého vína.
5

FOTO: Zpívánky představily dalšího zajímavého Tachovana

Policisté uzavřeli brněnské hlavní nádraží.

Exemplární trest pro plzeňského bombaře

FOTOGALERIE: Arboristé ošetřili památné stromy na Tachovsku

Tachovsko – Několik desítek památných stromů je rozeseto po krajině Tachovska. Většinou se jedná o velmi staré stromy, které mají pro krajinu velký význam.

SLEDUJTE ON-LINE: Miloš Zeman zakončí svou návštěvu Plzeňského kraje

Plzeň - Sledujte s Deníkem on-line poslední den návštěvy prezidenta Miloše Zemana v Plzni. 

FOTO: Teplé počasí o den posunulo výlov Regentu

Chodová Planá – Rybáři ve čtvrtek od rána připravovali vše potřebné, aby výlov byl úspěšný.

Lídři nezaváhali, Chodský Újezd i Lom nadále vládnou

Tachovsko – Devět odehraných kol má za sebou fotbalový okresní přebor druhé třídy. Víkendový program nepřinesl žádná velká překvapení, dosud vedoucí Lom si doma poradil s Konstantinovými Lázněmi, vyhrál také Chodský Újezd, který zdolal béčko Stříbra.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení