Ta se mezi desítku kandidátů na titul Firma roku 2012 Plzeňského kraje dostala z 383 přihlášených společností.

„Je to určitě úspěch a vážím si toho hlavně proto, že to je ocenění také pro tým lidí, který v naší firmě pracuje. A jsou to lidé z Bezdružicka a okolí, čehož si vážím ještě více, že se podařilo najít zodpovědný a kvalifikovaný tým pracovníků v lokalitě, ve které působíme," vyjádřil se Deníku majitel firmy Radek Sajvera.

Společnost se v Čelivi věnuje produkci potravinových doplňků a vitaminových produktů na bázi pivovarských kvasnic a patří k ojedinělým výrobcům tohoto sortimentu v rámci střední Evropy.

„Nejsilnější motivací pro nás je, že naše produkty pomáhají lidem a jsem rád, že i ostatní to takhle vnímají. Tím si vysvětluji, že jsme se v anketě dostali do krajského finále," uvedl dále Sajvera s tím, že firmu přihlásil z několika důvodů. „Máme tradici, zaměstnáváme místní lidi a naše produkty pomáhají, což máme ověřené z dopisů, které nám chodí," uvedl.

Vyhlášení krajských výsledků se uskuteční 2. října v Plzni a vítězové krajských kol se v prosinci utkají o celorepublikový titul Firma roku. „Letos se do podnikatelských klání přihlásilo celkem 6370 firem a živnostníků, což je o 4394 víc než v roce 2006, kdy se konala poprvé," informoval za organizátory ankety Petr Lutonský.

Podpůrným projektem soutěží o firmu a živnostníka roku je také anketa Absurdita roku. „Jejím cílem je upozornit na zbytečné překážky ze strany úřadů. Kandidáty na nejnesmyslnější byrokratické povinnosti uložené podnikatelům je možné nominovat do konce září na internetových stránkách ankety," doplnil Lutonský.