Jedná se o retail park v plzeňské obchodní zóně a šest regionálních prodejen s dominantním podílem prodejců potravin Billa a Penny Market. Jde tak o další posílení portfolia o nemovitosti zaměřené na prodej potravin, základního zboží a diskontní řetězce, které v probíhající krizi prokázaly největší odolnost a mnohé vyšly z krize posíleny.

„Tyto akvizice vhodně doplňuje stávající portfolio a zapadají do dlouhodobé strategie fondu,“ komentuje úspěšný nákup Pavel Zahradil, vedoucí analytického oddělení.

Celkově se podle něj jedná o více než 19 tisíc metrů čtverečních nové pronajímatelné plochy, která v portfoliu fondu nahradí retail park v Litoměřicích.

Z šesti prodejen se tři nacházejí ve Středočeském kraji. Jedná se o supermarket Penny v Milovicích a prodejny Billa v Hořovicích a Čelákovicích. Další nemovitosti pronajaté diskontnímu prodejci Penny Market se pak nacházejí v Humpolci a Hrádku nad Nisou.

Ty doplňuje nově zrekonstruovaná nemovitost ve Vysokém Mýtě, pronajatá prodejci nábytku JYSK a retailovému prodejci elektroniky Planeo. Plzeňský retail park je umístěn ve strategické lokalitě populární obchodní zóny Rokycanská, která se nachází hned u hlavní příjezdové komunikace do města.