Jako první byl nahlášen požár na Kříženci kolem jedenácté hodiny dopolední. Zde společnými silami hasiči z Tachova a Plané uhasili požár komunálního odpadu. Ke škodě nedošlo. V pořadí k druhému požáru došlo před jednou hodinou odpolední v Borku. V obci Borek jednotky Hasičského záchranného sboru Tachov a Sdružení dobrovolných hasičů Stráž zlikvidovaly požár plastového kontejneru. Škody byly vyčísleny na sedm tisíc korun. Z možných příčin vzniku požáru se zatím nepodařilo vyloučit ani úmysl,“ uvedla mluvčí Pavla Jakoubková.

K dalším dvěma požárům došlo na Stříbrsku. Nejdříve Za Stříbrem směrem na Sytno na pastvině v údolí řeky hasiči prolili vodou ohniště po pálení staré maringotky. Zde k žádné škodě nedošlo. Posledním místem, kam byli hasiči kvůli ohni přivolání bylo Stříbro, kde mělo dojít k požáru kompostu a tújí. Majitel ale stihl dostat situaci pod kontrolu ještě před příjezdem hasičů.

Hasiči z Tachova se během dne podívali také do výšek a to když byli na prosbu Policie České republiky požádáni o otevření bytu v tachovské Stadtrodské ulici. Do bytu vnikli přes balkon pomocí výškové techniky. Osobu, která se v bytě nacházela, si převzala do péče záchranná služba.

V Tachově se uskutečnil první ročník nového Open air festivalu Slap fest.
První ročník Slap festu dopadl na jedničku