Případem požáru rodinného domu se zabývali také policisté z obvodního oddělení policie Stříbro. „K zahoření střechy domu došlo přibližně ve dvě hodiny odpoledne a požár trval přibližně dvě a půl hodiny. Jako příčina požáru byla vyšetřovatelem Hasičského záchranného sboru Tachov předběžně určena závada na komínovém tělese domu," uvedl policejní mluvčí Jan Koželuh.

Při požáru nedošlo nebyl naštěstí nikdo zraněn. Škoda byla předběžně vyčíslena na 750 000 korun. Celou věc si na místě převzal vyšetřovatel hasičského záchranného sboru.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanic ve Stříbře a v Nýřanech, dobrovolní hasiči ze Stříbra a Heřmanovy Huti. Jednotku dobrovolných hasičů z Nýřan ponechalo operační středisko jako zálohu na základně v pohotovosti pro případ jiné mimořádné události.

„Požár poškodil polovinu střechy a část podkroví. Pro dohašení bylo zapotřebí rozebrat část střechy a odstranit krytinu z půdy. Postupně hasiči dohašovali skrytá ohniska. Objekt překontrolovávali termokamerou," popsala zásah mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Pavla Jakoubková.
Škody, jak už bylo uvedeno, dosahují výše tři čtvrtě milionu korun, uchráněné hodnoty se odhadují na dva miliony. „Příčina vzniku požáru je stále v šetření, pravděpodobně začalo hořet v důsledku technické závady," potvrdila Jakoubková.