Nehoda se stala zhruba v půl jedné odpoledne. „Automobil po nárazu do stromu začal hořet. Požár je lokalizován,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar s tím, že na místě zasahovala profesionální jednotka z Tachova.
V automobilu cestovali tři mladí muži.

„Řidič vozidla VW Polo jel ve směru od Halže na Tachov. Nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky a v mírné levotočivé zatáčce nezvládl řízení,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. Vozidlo vyjelo vpravo mimo komunikaci, kde narazilo do stromu. Auto začalo ihned hořet. Řidič, ročník 1990, byl s těžkými popáleninami převezen vrtulníkem na popáleninové centrum vinohradské nemocnice. Ostatní dva cestující, oba ročník 1991, byli záchrankou převezeni do nemocnice. Řidiče, který byl transportován s těžkými popáleninami z hořícího vozu zachránili dva řidiči, kteří kolem nehody projížděli.

Před Ctiboří došlo k vážné dopravní nehodě osobního vozidla.Zdroj: Deník / Jindřich Sýkora

Jak si myslí jeden ze zachránců, nebýt včasného zásahu, nehoda by nejspíše skončila tragédií. „Přijížděli jsme už po bouračce a auto začínalo hořet. Jen jsme k němu rychle přiběhli a začali lomcovat dveřmi. Zprvu to byl malý plamínek u motoru, ale ten přeskočil do kabiny a už to jelo. Byl to mžik. Navíc dotyčný byl skřípnutý v pásu. Naštěstí se nám ho ale podařilo dostat ven. Vypadal strašně, ale hýbal se a vnímal. Ale stejně byl kompletně popálený. Druhý z auta ležel na poli a řval, že v autě je ještě jedna osoba. Nejhorší na tom určitě byl ten oheň. Když by to byla normální bouračka, tak to ještě jde. Nutno ale říct, že já v podstatě jen pomáhal. Hlavní iniciátor byl pán, který už odjel. Je ale trochu smutné, že ze zbytku aut, který tady stály se nikdo nezvedl,“ popsal muž, který se účastnil záchrany osoby z hořícího auta, ale i přes svou rychlou reakci a statečnost nechtěl být jmenován.

V blízkosti hranic s Německem se uskutečnilo rozsáhle cvičení záchranných složek.
Cvičení mělo prověřit, jak jsou záchranáři připraveni na masakr