Stal se z něho zajímavý obchůdek s vůní koření a jiných zvláštních ingrediencí. Postupně se však k tomu přidalo pečení, což je srdeční záležitost sympatické mladé ženy s kořeny v Medovém Újezdu.

"Čokoláda je moje slabost," přiznala Petra při návratu o čtyři roky zpět." Pustila se do výroby čokoládových lanýžů, což oceňují především gurmáni. Základem je pochopitelně čokoláda ve spojení se smetanou a ingredience, na jaké máte chuť. Populární mezi odběrateli je slaný karamel a kromě toho čisté nebo hořké lanýže. Ale pokud si zákazník přeje pivní, masovou nebo třeba absintovou příchuť, lze mu vyhovět. Zkrátka název Rokycanské kuličky má nyní zvuk!

Před pár dny to posoudili i vojáci, kteří byli povoláni k ochraně hranic v náročné koronavirové době. Petra pro ně připravila několik krabic s cukrovinkami. „Přemýšlela jsem, jak lidem v první linii udělat radost, jak je podpořit. Myslím, že je čas na drobná gesta. Třeba upéct koláč a dát ho sousedovi před dveře, povzbudit ty, kteří pro nás pracují,“ říká. Krabice s lanýži si vyzvedli zástupci Krajského vojenského velitelství v Plzni a odvezli je vojákům a policistům nasazeným na hraničních přechodech v západních Čechách. „Je neskutečné, kolik je mezi vámi skvělých lidí,“ komentoval gesto praporčík Marek Boháč.

Ilustrační foto.
Svatebčané zatím vyčkávají