Místo v polovině června se uskuteční od 14. do 18. října 2020. „Na základě zveřejněných vládních opatření není možné během června počítat s realizací kulturních akcí s větším počtem návštěvníků, podzimní termín bude proto vhodnější,“ uvedl ředitel Divadla Alfa a festivalu Skupova Plzeň Jakub Hora.

„Skupovu Plzeň pořádáme jako bienále, proto ji nelze odložit o rok. Festival je pro obor loutkového divadla klíčový a pro oblast českého divadla významný počin, bylo by nešťastné vynechat čtyři roky úžasné loutkářské práce.“ Přesun na říjen program festivalu nijak zásadně neovlivní. Soutěž českých a slovenských profesionálních divadel přinese ta nejlepší představení uplynulých dvou let. „Většina souborů nám již představení v říjnovém termínu potvrdila,“ dodal Jakub Hora.

Ve Štruncových sadech, na rozcestníku hlavních plzeňských cyklostezek, vzniká nové cyklocentrum. Památkově chráněná, ale také dlouho chátrající kuželna tak znovu bude mít využití. Na snímku pohled na budovu před rekonstrukcí.
FOTO: Z kuželny bude centrum pro cyklisty

Také atraktivní zahraniční program by měl být v hlavní části zachován. Letošní ročník festivalu má v plánu unikátní fokus do světa japonského loutkového divadla. Program bude zveřejněn na webových stránkách festivalu do konce června.