Známý cestovatel a fotograf Jiří Kolbaba, který procestoval všech pět kontinentů planety a navštívil více než 130 zemí, bude přednášet o poznávání cizích kultur a ochraně fauny a flóry. Jedná se o náhradní termín za zrušenou jarní besedu.

ZRUŠENO! Sobotu 26. září si vybrali vodáci pro tradiční symbolické zamykání řeky Mže. "Jako vždy se nabízí dvě možnosti pro splutí tachovského úseku, ten náročnější úsek má start pod přehradou Lučina, jednodušší pak u mostu v osadě Svatá," uvedl za tachovský vodácký oddíl Karel Mištík. Plavba končí ve vodácké loděnici u Minerálky v Tachově, kde se následně také zamkne řeka. V loděnici bude připraveno občerstvení a posezení s kapelou Medáci. ZRUŠENO!

Rockový koncert pod širým nebem se uskuteční v sobotu v prostorách hospody Irská v centru Tachova. Pódium bude nad terasou podniku a zahrají dvě tachovské kapely. „První kapela začne hrát od 19.30 hodin,“ řekla za organizátory Patrik Petruň. Návštěvníci se mohou těšit na skupiny Five Apes a Kecka a Pecka. Koncert se uskuteční s dodržením všech hygienických opatření.

Slavnostní vyhlášení soutěže Zlatý mamut.
Zlatý mamut patří také tachovským muzejníkům

Po celý prodloužený víkend bude možné navštívit výstavu ve vstupních prostorách zámku ve Svojšíně. Jedná se o putovní výstavu Stavba roku Plzeňského kraje 2019. Obec Svojšín získala nominaci do soutěže za úpravu centrální části obce, kde uplatnila především tradiční materiály