Plzeňský kraj: 

Učitel a žák zahrají společně 

KDY: 3. února
KDE: Janovice n. Ú.

Dva vynikající klavíristé, učitel a žák, vystoupí společně na jednom koncertě. Petr Novák a Tomáš Hostýnek zahrají v pátek od 19 hodin v sále Městského úřadu v Janovicích nad Úhlavou. Vstupné na koncert je dobrovolné.

Chystá se koláčová volenka

KDY: 4. února
KDE: Starý Klíčov

V sobotu pořádá chodský soubor Mrákov tradiční Chodský bál. Začátek akce je ve 20 hodin v sále kulturního domu ve Starém Klíčově. K tanci a poslechu bude hrát kapela Postřekovanka a těšit se můžete mimo jiné i na koláčovou volenku.

Turisté vyrazí k Berounce

KDY: 4. února
KDE: Rokycany, Plzeň

Český svaz ochránců přírody pořádá v sobotu vycházku k řece Berounce. Sraz účastníků je naplánovaný v 8.45 hodin před nádražím v Rokycanech, případně se lze připojit v 9.15 na železniční zastávce Plzeň-Doubravka. Organizátoři doporučují vhodnou obuv, dalekohled a něco na opečení na ohni. Bližší informace na telefonním čísle 603 239 922.

Letiště podpoří lidský had

KDY: 4. února
KDE: letiště Líně

Spolky působící na letišti v Líních přichystaly na sobotu od 12.30 do 17 hodin den otevřených hangárů. Návštěvníci si prohlédnou soudobé vrtulové letouny i proudový cvičný stroj L-39 Albatros. Před hangárem 3 najdou stíhačku MiG-21 a uvnitř letecké muzeum spolku Classic Trainers s českými i zahraničními historickými letouny. Od 14.30 do 15 hodin pak budou mít možnost společně s pořadateli lidským hadem vyjádřit nesouhlas s vybudováním gigafactory na tomto místě a podpořit tak záchranu letiště, o jehož osudu zatím není definitivně rozhodnuto. Příjezd autem bude možný přes brány v Červeném Újezdě i v Nové Vsi. Parkování v areálu letiště, vstupné bude dobrovolné.

Otužilci budou mít karneval

KDY: 5. února
KDE: Velký bolevecký rybník v Plzni

Na pláži Ostende u Velkého boleveckého rybníka v Plzni se v neděli od 14 do 16 hodin uskuteční Karneval otužilců. Návštěvníky čeká odpoledne plné otužování, o kterém se příchozí dozvědí mnoho informací. Chybět nebude doprovodný program. Celá akce je zaměřena charitativně a výtěžek z ní půjde na aktivity nízkoprahového centra v Atomu.

Konají se tradiční vepřové hody

KDY: 4. února
KDE: Klenčí pod Čerchovem

Městys Klenčí pod Čerchovem a Čendovy uzeniny pořádají v sobotu v areálu Staré pošty v Klenčí vepřové hody. Přijďte ochutnat zabijačkové speciality, které pro návštěvníky připravil Honza Jero alias Čenda. Těšit se můžete na prdelačku, ovárek, pečené jitrničky se zelím, tlačenku, teplé klobásy uzené přímo z udírny a mnoho dalších dobrot. Zabijačkové hody budou probíhat od 9 do 15 hodin.

Na plese vystoupí Petra Janů

KDY: 3. února
KDE: Holýšov

Ples města Holýšov se bude konat v pátek večer od 20 hodin ve velkém sále kulturního domu. K tanci a poslechu zahraje vynikající kapela Timbre Music a jako host vystoupí se svými největšími hity, jako jsou písně Už nejsem volná nebo Říkej mi, zpěvačka Petra Janů.

V restauraci zazní známé hity

KDY: 4. února od 20 hodin
KDE: Konstantinovy Lázně

Taneční orchestr založený v roce 1980 Josefem Ježkem zahraje v sobotu v restauraci Piano v Konstantinových Lázních známé skladby současné pop music i starší evergreeny. V rámci tanečního večera využije orchestr i lázeňský klavír, na který zahraje zhruba 15 skladeb převážně z pera Jaroslava Ježka.

Výstava přiblíží život pašeráků

KDY: od 3. února
KDE: Kašperské Hory

Již v pátek odpoledne od 17 hodin se bude konat vernisáž putovní výstavy s názvem Pašeráci, převaděči a pytláci. V jejím rámci budou na dvanácti panelech představeny životy a osudy těchto lidí i osudy jejich rodin. Výstava vznikla za podpory Česko-německého fondu budoucnosti a k vidění bude ve výstavní místnosti v budově radnice v Kašperských Horách do konce března.

Karneval se ponese ve filmovém duchu

KDY: 4. února
KDE: Sušice

Římskokatolická farnost pořádá po všechny děti zábavný karneval, který se bude konat v sobotu od 14 hodin v Sokolovně v Sušici. Tématem karnevalu budou oblíbené filmové postavy. Vstupenka s místenkou stojí 120 korun, vstupenka bez místa 50 korun. Vstupenky můžete získat v sakristii kostela a v obchodě ZOO-Veterina v ulici Americké armády v Sušici.

Děti čeká bohatá tombola

KDY: 5. února
KDE: Kříše

Dětský maškarní ples se bude konat tuto neděli od 15 hodin ve Staré hospodě v Kříších. Pro děti je připravena bohatá tombola a spousta zábavných her a soutěží. Pro dospělé je vstup na akci 50 korun a pro děti 10 korun.

V restauraci zazní známé hity

KDY: 4. února od 20 hodin
KDE: Konstantinovy Lázně

Taneční orchestr založený v roce 1980 Josefem Ježkem zahraje v sobotu v restauraci Piano v Konstantinových Lázních známé skladby současné pop music i starší evergreeny. V rámci tanečního večera využije orchestr i lázeňský klavír, na který zahraje zhruba 15 skladeb převážně z pera Jaroslava Ježka.

Karlovarský kraj: 

Pro děti jsou nachystané tvořivé dílny

KDY: 4. února od 14 hodin
KDE: Cheb

Na sobotu připravila organizace Dětský úsvit další akci pro děti i celé rodiny. Konat se bude od 14 do 17 hodin v prostorách Dětského úsvitu v budově Komerční banky (boční vchod). Děti se mohou těšit na tvořivé dílny s názvem Zahrádky života. Chybět tu nebudou ani hry a soutěže. Nachystané bude také dětské kino.

Dobrovolníci připravili divadelní hru

KDY: 5. února od 17 hodin
KDE: Loket

Představení na podporu sbírky Loketské zvony se uskuteční v neděli v loketské Galerii Cafe. V produkci Divadelního studia D3 vzniklo nastudování hry Loketský zvon, kterou napsal Václav Kliment Klicpera v roce 1825. Zajímavostí je, že hru svého času uvedli loketští ochotníci, po kterých nyní přebírají pomyslné žezlo loketští patrioti v čele s místním knihovníkem a sezonní průvodkyní na hradě. Vstupné je dobrovolné.

Projdou se městem

KDY: 4. února
KDE: Mariánské Lázně

Tradiční pochod s názvem Zimním krajem léčivých vod se uskuteční v Mariánských Lázních. Organizátoři pro zájemce připravili trasy v délce 10 kilometrů pro pěší a 5 až 10 kilometrů pro lyžaře. Sraz je v sobotu mezi 8. až 10. hodinou. Cílem je hotel Krakonoš.

Hra přiblíží divákům život židů

KDY: 4. února
KDE: Cheb

Rituální lázeň, v níž se věřící židovské ženy pravidelně očisťují, se ve hře Mikve stává dramatickým prostorem, v němž se potkají ženy různých osudů. Představení se uskuteční zítra od 19 hodin v chebském divadle.

Hvězdárna se otevře lidem

KDY: 3. a 4. února
KDE: Karlovy Vary

Komentovaná prohlídka hvězdárny se uskuteční v pátek a v sobotu od 15.15 hodin v Karlových Varech. Při dobrém počasí budete mít možnost profesionálním dalekohledem sledovat Měsíc.

Zahájí výstavu s názvem výtrusnice

KDY: 4. února
Kde: Ostrov

Výstava s názvem Výtrusnice bude k vidění v Ostrově na Karlovarsku. Autorka Helena Čubová skrze koláž a kresbu reflektuje vše, co se dá vytrousit. Začátek vernisáže je v sobotu od 17 hodin v galerii Podhoubí.

V klubovně zahrají kapely

KDY: 4. února
KDE: Chodov

Koncert několika kapel je připraven v Chodově na Sokolovsku. Čeká vás hudební večírek, na kterém zahrají Madebythefire, Radosta a Tomáš Kunžwart. Akce se odehraje v sobotu od 19 hodin v chodovské klubovně Čtyřka.