Karlovarský kraj: 

Kostel v Sedlci rozezní hudbaentní koncert, který jedalším z řady benefičníchkoncertů ve prospěch kostelasv. Anny, se uskuteční v Sedlecina Karlovarsku. Těšit se na něj můžete v pátek 2. prosince od 18 hodin. V kostele se představí kapelaNová krev ZŠ a ZUŠ Šmeralkapod vedením jazzmana,saxofonisty a pedagoga MilanaKrajíce. Repertoár tvoří světově proslulé standardybez žánrového omezení. Vstupné je dobrovolné.

Výstavou oslaví 35 let od založení

Zahájení výstavy z cyklu Jubilantise uskuteční v chebskéGalerii 4. Jedná se o výstavu zesbírky studijního a dokumentačníhomateriálu galerie k 35.výročí jejího založení. Výstavapředstaví výsledky workshopů,dokumentární fotografie akcí apráce dříve vystavujících autorůod nás i ze zahraničí. Vernisáž je v pátek 2. prosince od 18 hodin. Výstava potrvá do 5. února 2023.

Připravili trhy
KDY: 3. prosince od 10 hodin KDE: Boží Dar

Ježíškovy vánoční trhy seuskuteční v Božím Daru. Těšitse na ně můžete zítra od 10hodin. Představí se vám tadykrušnohorští umělci, řemeslnícia výrobci vánočníchdárků. Můžete si tu tak nakoupitdárky pod vánočnístromeček.

V divadle budou slyšet koledy
KDY: 3. prosince od 18 hodin KDE: Karlovy Vary

Vánoční vystoupení souboru písní a tanců Dyleň bude k viděnív Karlovarském městském divadle. Letos bude takovétopředstavení výjimečné svou formou. Soubor tento rokoslavil 65 let své existence a toto výročí jeho členové patřičněpřipomenou. Představí se tu bez výjimky všechnysložky souboru, od nejmenších dětí po ty nejzkušenější.

Vyloví z rybníka vánoční kapry
KDY: 3. prosince od 8.30hodin KDE: Dolní Pelhřimov

Při výlovu rybníka v DolnímPelhřimově u Chebu si budetemoci zakoupit čerstvěvylovené kapry. Akci připravilČeský rybářský svaz,místní organizace Cheb.Rybník se bude lovit od 8.30zhruba do 11.30 hodin.Kapr vyjde na 95 korun zakilo.

Oslaví kulaté výročí otevření školy
KDY: 3. prosince od 16 hodin KDE: Loket

V prosinci 2022 oslaví Základní umělecká škola Horní Slavkov50 let svého samostatného působení. K této příležitostipřipravili její zaměstnanci výroční koncert. Ten se uskutečnízítra odpoledne v prostranství Kulturního domu Dvorana v Lokti.

Kolonáda se zaplní čerty a anděly
Kdy: 3. prosince od 14 hodin Kde:Mariánské Lázně Za kolik: zdarma

Na mariánskolázeňskékolonádě se to budehemžit pohádkovými bytostmi.Na akci dorazí tři desítkyandělů a čertů, chybět nebudeMikuláš, ale ani Lucifer, kterýpřinese část svého pekelnéhopokladu. Každé dítě tak dostanesymbolický dárek. Děti,které se prokáží speciálnímlistem, budou odměněny idárkovým balíčkem. „Kdyžjsem tuto krásnou akci připravoval,měl jsem obrovskýstrach, aby děti neměly zklamanéoči,“ sdělil TomášRichter, který je pořadatelemadventních slavností. „Protopřipravuji přes tři tisíce balíčkůse symbolickým dárkem,který tvoří dva bonbonya jeden kousek uhlí,“ poznamenalRichter.Děti budou pozvolna přistupovatk čertům a dostávatčást pekelného pokladu.Každý, kdo dostane poklad,dostane zároveň potvrzení,razítko se smajlíkem, že tentokrátunikl peklu. Děti, kterépřinesou listy hříchu, budoupřistupovat k Mikuláši, kdejim anděl opatří tyto listy razítkem.Následně získají balíčeks odměnou. 

Plzeňský kraj: 

Dámské kvarteto vystoupí v Žihobcích
KDY: 2. prosince KDE: Žihobce

Vánoční koncert ženského pěveckého uskupení Diva Gilease bude konat již dnes od 18 hodin v kostele ProměněníPáně v Žihobcích. Kapela vznikla v roce 2018 z kapely Gaiaa navazuje na její několikaletou tvorbu, která započalav dubnu roku 2014. Posluchači se mohou těšit na písněpodbarvené zajímavou instrumentální složkou a plné příběhů,které se opírají o kořeny civilizace, ale zároveň jsouvelmi nadčasové, plné citů a zajímavých interpretačníchprvků. Lístky zakoupíte na místě za 150 korun.

V Týnici připravují Advent v muzeu
KDY: 3. prosince KDE: Mariánská Týnice

Muzeum a galerie severního Plzeňskav Mariánské Týnici připravujena zítra Advent v muzeu. Ve14 hodin začne zábavné a poučnéodpoledne, které přinese tematickouvýstavu, obchůzku s nadílkouMikuláše a čerta, ukázku dřevořezeb z ateliéru Věry Sidorjakovéči adventní jarmark. Od 14.30 se v refektářiuskuteční koncert středověké hudby se skupinou Gotta.

V Ejpovicích se koná vánoční jarmark
KDY: 3. prosince KDE: Ejpovice

Tradiční vánoční jarmark se bude konat v kulturním sále vrestauraci U Salcmanů v Ejpovicích. Nakoupit si zde můžetedárky pod stromeček pro své nejbližší, a to v podobě ručnědělaných řemeslných výrobků. Připraveny budou také tvořivédílny pro děti a mnoho dalšího. Akce se bude konat zítra3. prosince od 10 do 17 hodin. Vstup je dobrovolný.

Mikuláš, anděléi čerti se chystají
KDY: 3. prosince KDE: Horšovský Týn

Mikulášská stezka, která sebude konat v areálu U Kubyho v Horšovském Týně,je naplánovaná na zítra 3. prosince od 15 do 18 hodin. Malí i velcí se mohou těšit nastezku s úkoly, soutěže, kreativní dílničky nebo pekelný oheň, kde si všichni budou moci opéct svoje buřty.

Plzeň Design Week zve na módu i knihy
Kdy: 3. - 4. prosince Kde: DEPO2015, Plzeň Za kolik: zdarma