Oldřich Pítra z Hrádku u Sušice vařil letos na festivalu už po šesté. „Nabízíme paellu, španělské národní jídlo, dle našeho receptu. Máme variantu s kuřecím masem či bez masa. Zvlášť také připravujeme krevety na česneku a petrželi, pokud by chtěl někdo mít zážitek jako u moře,“ řekl kuchař. Paellu si oblíbil během života ve Španělsku. „Jedl jsem ji tam na mnoho způsobů. Když jsem se vrátil do Čech, vařil jsem ji jen pro kamarády. Jeden z nich mě tehdy upozornil, že ji tady téměř nikdo nevaří, tak jsem se do toho pustil,“ dodal.

Sobotní tropické teploty přilákaly obyvatele Plzně do slovanského plaveckého areálu. Teplota vody ve venkovním bazénu dosahovala příjemných 26. stupňů
Tropy lákaly k vodě. Plzeňany neodradila ani nutnost mít negativní test na covid

Pítra jezdí převážně po street food festivalech a dalších akcích. "Jsou to třeba menší akce pro rodiče s dětmi, knižní veletrhy či divadelní akce," poznamenal. Jak sám gastronom přiznal, není vyučeným kuchařem. "Ale celá moje rodina, maminka, táta i sestra, jsou kuchaři. Zřejmě to mám v krvi a právě v rodině mám tu profesionální oporu," dodal s úsměvem.

Zpětná reakce od zákazníků je pak podle něj dobrá. "Nechci se vychvalovat, ale troufám si říci, že to jídlo je dobré. I mně stále chutná a po těch šesti letech jsem se ho stále nepřejedl," uzavřel.