„V celém prostoru haly bylo vody po kolena. Během dvaceti vteřin to tam nateklo, jediné co jsme zachránili byly žíněnky a duchny. Celá dřevěná podlaha je úplně zničená. Do toho je navlhlá i většina dřevěných přenosných překážek, které tam máme, takže je pravděpodobné, že o ně také přijdeme. Překážky, které tam máme napevno, tak ty jsou zřejmě také pryč. Kvůli pojišťovně je nemůžeme rozebrat, abychom zjistili míru poničení,“ popsal ze vedení skupiny Luděk Sedlák.

Hrádek u Sušice.
FOTO, VIDEO: Vítr vyvracel stromy, kroupy a voda ničily majetek

Mrzí je situace o to více, že to není poprvé. Podobná situace se jim tam nastala před slavnostním otevřením. „Před dvěma roky jsme chtěli otevřít v září, ale na konci července nás to vyplavilo a celou halu jsme předělávali. Teď, když už to bylo vše v provozu, tak nás to spláchlo znova. S tím, že škoda je mnohem větší. Teď čekáme na pojišťovnu, zda nám vůbec něco proplatí. Pak budeme řešit opravy. Chceme založit i transparentní účet, protože nepůjde o levnou záležitost. Jakmile tak uděláme, tak číslo zveřejníme na našem facebooku,“ uzavřel Sedlák.

Přívalové deště a silný vítr škodil od pondělního večera do úterního rána kromě Klatovska hlavně na Domažlicku a jižním Plzeňsku. Na Folmavě místní mluvili o apokalypse. Kroupy o velikosti pingpongových míčků ničily auta, skleníky i fasády domů. Ha-siči v kraji vyjížděli k šesti desítkám zásahů. Šlo především o zatopené sklepy, popadané stromy a ucpané kanály na komunikacích, kde se pak tvořily laguny.
Voda zazlobila ještě v úterý večer, kdy začalo pršet a zvedaly se hladiny řek. Otava v Sušici a v Rejštejně dosáhla třetího povodňového stupně. Škody naštěstí nenapáchala.

Ilustrační foto.
Opilec strážníkům vyhrožoval, že si je podají Ukrajinci