Na atrakci upadla do bezvědomí, naštěstí se ji podařilo sundat včas a zachránit. Podle některých svědků byli na vině pracovníci atrakce, kteří nebyli na situaci připraveni a řádně nezasáhli. Policie případ skutečně prověřovala pro podezření z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti, nyní ale došla k závěru, že zaměstnanci parku nepochybili a případ odložila.

Dívka si před tzv. tarzaní jízdou podle policie chybně připnula dvě zajišťovací karabiny celotělového postroje při sjezdu na madle a zasekla se jí pojezdová lanovka. Zůstala viset jedenáct metrů nad zemí, lana se napnula a začala ji škrtit. Dítě upadlo do bezvědomí. Podle Zuzany Hrochové, která vše viděla na vlastní oči, nebyl na místě žebřík ani potřebné vybavení pro záchranu dítěte. I nůž na odříznutí musel být přinesen z nedaleké restaurace. „Byly to další dlouhé vteřiny, kdy holčička stále v bezvědomí visela na atrakci,“ uvedla Hrochová.

Lanová dráha Offpark
Lidé postavili z vlastních těl žebřík, popsala záchranu škrtícího se dítěte žena

Podle zástupců lanového parku ale bylo dítě řádně proškoleno a atrakce v pořádku. Chyba byla podle nich na straně dívenky, jež neuposlechla pokynů. Jednatel parku podle informací Deníku uvedl, že jeho pracovníci nepochybili, a policie mu dala nyní za pravdu, i když například potřebný žebřík byl krátký a k dívce nedosáhl, po incidentu musel být vyměněn.

„Policisté trestní věc odložili, protože nejde o podezření ze spáchání přečinu. Nebylo zjištěno pochybení instruktorů při proškolení dívenky ani zanedbání dohledu nad její bezpečností,“ uvedla Dana Ladmanová z klatovské policie. Pracovníci parku ale ještě vyhráno nemají. Rodiče dívky mají právo na stížnost, navíc státní zastupitelství může rozhodnutí policie zrušit a případ jí vrátit zpět k došetření.

Dítě v lanovém parku. Ilustrační snímek
Devítiletá holčička se málem uškrtila v lanovém parku. Skončila v nemocnici