Věnuje se však také klientům spolupracujících organizací. Zájemci všech věkových kategorií mohou několikrát týdně trávit čas v prostorách DoRA Centra v Plzni.

„Nejvíce jsou využívány prostory tanečního sálu a kavárny, kde se pravidelně koná řada kroužků a kurzů. Tělocvičnu využívají maminky s dětmi, ale zacvičit si přicházejí i seniorky," uvedla koordinátorka dobrovolnictví Iva Kramárová. Tyto dvě místnosti by si zasloužily značné opravy. Ve špatném technickém stavu jsou především stávající podlahy. „V tanečním sále se podlaha houpe a vlní, což je pro klienty, kteří tam cvičí a tancují, velmi nepříjemné. V kavárně se nachází koberec, který už je doslova v havarijním stavu," popsala Kramárová. Kromě toho chce organizace místní kavárničku dovybavit několika dalšími počítači, v současné době je totiž k dispozici pouze jeden funkční. „Máme v plánu zavést počítačové kurzy pro seniory i pro začátečníky," nastínila koordinátorka dobrovolnictví.

Čtenáři volí ze tří veřejně prospěšných projektů ten, který získá nejvyšší příspěvek. Na realizaci projektu s největším počtem hlasů přispěje Globus částkou 130 000 korun, druhé místo získá 80 000 korun a třetí 50 000 korun. Vybranému projektu můžete udělit hlas až do 31. května na www.globus.cz o-globusu/ spolecenska-odpovednost/ lepsi-svet.html.

Foto z minulého ročníku Festivalu sportu
Den plný pohybu nabídne dětem Festival Sportu